HEDu napisał(a):

|
Czemu nie gra Jirsak ? Wygrywamy 1-0 ? CO nam daje Diaz i Sobol ? Aha, pewnosc w odbiorze. Ehh...
|
Diaz z Sobolem daja nam pewnosc dominacji nad przeciwnikiem w drugiej linii !
Jirsak juz nie raz udowodnil, ze takiej walki nie jest w stanie podjac.
Framat z westersylem bardzo slusznie i trafnie wzieli moim zdaniem Diaza w obrone.
Styl gry Diaza rzeczywiscie bywa nieestetyczny (dobrze dobrane slowo), jednak ogrom pracy i walki jaka ten chlopak wklada w kazdy mecz, w pelni to rekompensuje. Dla mnie para Sobol-Diaz, to w tej chwili jedyne i optymalne rozwiazanie na srodek boiska.
Warto tez pochwalic Baszczynskiego, ktrory od dluzszego czasu nie przegrywa pojedynkow 1 na 1.
O Cwielongu mialem juz nic nie pisac, jednak jego gra wywoluje we mnie skrajne emocje.
Treningi strzeleckie pewnie i tak nic by mu nie daly, ale zanim Bednarz znajdzie mu latem jakis klub (mam nadzieje), Skorza moglby mu przynajmniej zaaplikowac trening przyjecia pilki, tak aby ta nie odskakiwala mu na kilka metrow. Skala bledow i popsutych przez niego akcji jest po prostu nieakceptowalna.
Ciekawe jak piewcy jego rzekomego talentu ocenialiby go, gdyby nie bramki naszych obroncow, bez ktrorych w tabeli zajmowalibysmy obecnie pozycje tuz za Belchatowem...
Mozna zarzucac Boguskiemu, ze tez czesto nie umie dokladnie przyjac pilki, jednak on potrafi zrobic tzw.roznice na boisku. Przykladowo gdyby Brozek mial dzis lepiej nastawiony celownik, Rafal zaliczylby asyste po bardzo ladnej akcji.