Cytat:
|
pierwszy z brzegu super express, zdaje sie ze drugi naklad w Polsce. w kazdym razie dociera do wielu ludzi. Sam czytalem o tym chyba w Dzienniku albo w Wyborczej, w kazdym razie w ktorejs z tych "darmowych" gazet w KFC.
|
Głównie chodziło mi o to , że przed publikacją notki na blogu nie było afery o te różnice w głosowaniu.
Ale i o samym głosowaniu nie czytałem w mediach , ty podajesz link i mówisz , że czytałeś w Wybroczej albo DZienniku , wiec masz rację
Cytat:
|
Ironia z tajnikami demokracji parlamentarnej jest zenujaca. Po pierwsze uwazasz za zabawne cos co jest tragiczne i cos co dzieki takim jak ty staje sie standardem, a byc nim nie powinno gdyz istnieje duzo politykow ktorzy dobrze sa zorientowani w sprawach w ktorych glosuja, a nie sa tylko wyrobnikami swojej partii. Np. taki Ron Paul, dla mnie swietny polityk, dla ciebie zajebisty jest pewnie anonimowy Jasiu Kowlaski z ostatniego rzedu bo o nic nie pyta tylko robi co sie mu kaze. Skoro pasuja ci bylejakie standardy-twoja sprawa, nie narzucaj jednak chlopaku innym ludziom swojej bylejakosci i zgody na dziadostwo.
|
Ale po co te chłopie , chłopaku

?
Spokojnie.
Napisalem , że jest to racjonalne a nie zabawne.
Jeżeli ktoś uważa się za np speca od finansów i pracuje nad ustawami dotyczącymi tych sprawa w komisji finansów , to czy musi znać zawartość merytoryczną poprawki do ustawy dotyczącej np prawa zwiazanego z ochroną środowiska ? Po to się ustala takie sprawy wcześniej na klubie , odpowiednie osoby sporządzają odpowiednie ściągi , są prowadzący głosowanie itd.
Każdy od wszystkiego jest do dupy.
Myślisz , że Ron Paul ma zajebistą wiedzę od ochrony środowiska przez rolnictwo , infrastrukturę po finanse publiczne ?
Nie chcę się wgłębiac w zasady demokracji parlamentarnej , ale bynajmnie nie uważam , że jej konieczną przesłanką jest absolutna znajomość wszystkiego nad czym się głosuje przez każdego z posłów .
Są ogóły i są szczegóły.
Cytat:
Ostatnia sprawa, skoro Rosati zaglosowal "za" - znaczy ze ktos z lewicowych srodowisk o tym wiedzial. Skoro wiedzial on i jesczze ktos, znaczy ze skads sie dowiedzial, zatem albo "PiS poinformował" ( ) albo o tym rozmawianio.
|
napisałem kilkanaście minut wcześniej
,,. Szczególnie , że istnieją przesłanki wskazujące iż kilku polskich posłów z poza UEN wiedziało czego dotyczy ta poprawka.
"
Ty czytasz moje posty co 10 słowo ?
Na marginesie dodam , że polscy posłowie wchodzący w skład EPP(EPL) czyli z PO i PSL skorygowali swoje głosowanie na ,,tak'' za tymi poprawkami.
Jak z posłami lewicowymi nie wiem , ale po wypowiedzi posłanki de Oedenber , raczej nic nie wskazuje na to by mieli korygować swoje głosowanie.