Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2009, 19:24
Cytat:
I tak spoko ze dopuszczasz wersje ze MOZE to nie byc wina PiSu

Sory ale jesli w europarlamencie sa poslowie ktorych przed glosowaniem trzeba wg ciebie INFORMOWAC O CZYM BEDZIE GLOSOWANIE ( ) to znaczy ze sa ta .......one nieroby ktore nawet nie racza sie zastanowic przez sekunde na co przycisk wciskaja. Ewentualnie maja gleboko w dupie to za czym glosuja. Tak czy siak znowu mnie zmiazdzyles. Ja jesli za czyms sie opowiadam/pod czyms sie podpisuje to staram sie wiedziec o tym wszystko bo bore odpowiedzialnosc za swoj podpis, swoje nazwisko lub tez wycofuje sie gdy nie wiem o czym jest sprawa. Dla tych kurew z listy wyzej i najwyrazniej tez dla ciebie obca jest zasada "nie wiem o co chodzi - nie robie nic".
Tak nie jest jedynie w europarlamencie , tylko z tego co mi wiadomo w każdym parlamencie vide ostatnie głośne głosowanie na temat ograniczenia finansowania partii politycznych z budżetu i pomyłka posłów PSL .
Każdy poseł dostaje ściąge do głosowania lub głosuje za posłem prowadzącym.
Nie pisz ,że nie zdwałeś sobie z tego sprawy

Cytat:
Sensu, to nie ma w ogóle cała Twoja wypowiedź, począwszy od fragmentu nakładającego obowiązek informowania przez europosłów PiS-u pozostałych naszych reprezentantów jak należy głosować.
Chyba, że lenistwo bądź wtórny analfabetyzm przedstawicieli Twojej partii traktujesz jako okoliczność usprawiedliwiającą
Według mnie istniał taki moralny obowiązek. Jednak nie stwierdziłem , że go nie dopełnili . Szczególnie , że istnieją przesłanki wskazujące iż kilku polskich posłów z poza UEN wiedziało czego dotyczy ta poprawka.
W PE działa nieformalny klub Polski w ramach którego posłowie informują się o sprawach mających jakieś odnieśnie do naszego kraju , w których powinni zajmować wspólne stanowisko , ewentualni forosować te stanowisko we własnych klubach. Do tej kilkunastopuktowej rezolucji było zgłoszonych kilkadziesiąt poprawek i chyba nie jesteś kolejnym , który wmówi mi , że myślał do tej pory iż posłowie znają merytoryczą zawartość każdej z poprawek ?
Moja partia ?
Nie jestem właścicielem żadnej partii i nie należe do żadnej partii

Cytat:
ewidentnie przeginasz już przysłowiową pałę szukając na siłę winy PiS-u. Kiedy dają ciała, to dają, ale robienie z nich politycznego "czarnego luda" już dawno przekroczyło granice śmieszności.
To nie jest szukanie na siłe , tylko analizowanie dziwnych zbiegów okoliczności.
Posłanka Kubicka zgłasza w imieniu klubu UEN tego typu poprawkę , która szans na znalezienie się w tej rezolucji nie ma żadnych , przy tym zgłasza wniosek o głosowanie imienne a kilkanaście dni później z dumą na swoim blogu ogłasza , kto był zdrajcą Polski.
Nie śmierdzi Ci to zagrywką przedwyborczą ?
Ja na ich miejscu raczej zagłosował bym za , ale jestem daleki od nazywania tych , którzy zagłosowali przeciwko latarnicami.

Przede wszystkim inną metodą powinni dbać o pamięć o takich bohaterach jak Rotmistrz Pilecki .
Np zamiast drukować jakieś durne broszury o żydach , powinni przygotować broszury upamiętaniające życie i działalność Witolda Pileckiego pozsypywać nimi skrzynki pocztowe innych parlamentarzystów , zorganizować jakąś wystawę w parlamencie np w rocznicę jego śmierci itp .

Cytat:
No chyba, że Ci w sms-ie tak kazali pisać, wtedy zwracam honor. Nie dopuszczam możliwości, żebyś mógł sprzeciwić się poleceniu Partii kierując się własnym rozumem i sumieniem, więc jesteś wtedy rozgrzeszony
Obrażasz poczucie mojej wolnośći
Jakby mi ktoś w smsie napisał co mam mówic/pisać , to mógłbym się co najwyżej głośno zaśmiać .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 19:31.