Wyświetl pojedynczy post
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2009, 18:42
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to czy w Polsce jest ktoś kto mógłby ich zastąpić ? Ciężko powiedzieć.
Ja myślę, że w naszej kadrze znajdziemy niejednego piłkarza, który na pozycji Zieńczuka mógłby się prezentować niegorzej. Małecki, Boguski, Ćwielong, Piotrek Brożek wymiennie z Diazem- ci piłkarze na pewno nie graliby gorzej. Na miejsce Baszcza mamy niewiele gorszego lub nawet będącego na tym samym poziomie Singlara. Trzeba jednak przyznać, że Baszczu dobrze na tle przeciwników z naszej ekstraklasy spisuje się na środku obrony (co ja mówię! przecież z Barca również zagrał na tej pozycji kapitalnie).

A kto z polskiej ligi na ich miejsce? Z lewą pomocą jest naprawdę ciężko - w legii na tej pozycji gra mocno przereklamowany Rybys, w Lechu Wilk. Czy obaj są zdecydowanie lepsi od Zienia? Nie. Niezwykle ciężko kogoś znaleźć. Lewonożnych piłkarzy u nas jak na lekarstwo. Ale jest przecież kierunek zagraniczny? Szukamy piłkarzy z kartą na ręku? W czym problem? Przecież teraz niejeden klub w Europie ma problem, nie chce, lub nie może przedłużyć kontraktów z piłkarzami, którym kończą się one w czerwcu. Dlaczego nie potrafimy tego wykorzystać? Czy musimy akurat takich piłkarzy szukać dopiero w czerwcu a nie teraz już "zaklepać" sobie kogoś?

Panie Jacku! Do roboty!
Odpowiedz cytując