Wyświetl pojedynczy post
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2009, 19:12
Cytat:
Spotkanie: Washington Capitals - New York Rangers
Typ: 1
Kurs: 1,9
Bukmacher: expekt
Analiza:
Sezon zasadniczy w hokejowej lidze NHL dobiegł końca.Poznaliśmy drużyny,które zagrają o Puchar Stanleya
i wiemy kto ma już wakacje.Dzisiejszej nocy rozpoczyna się PLAY OFF.Oto zestaw par na wschodzie:
Boston Bruins-Montreal Canadiens
Washington Capitals-NY Rangers
NJ Devils-Carolina Huricanes
Pittsburgh Penguins-Philapelphia Flyers

na zachodzie:
San Jose Sharks-Anaheim
Detroit Red Wings-Columbus
Vancouver-St.Louis
Chicago Blackhawks-Calgary Flames

Do analizy wybrałem spotkanie,które rozegranie zostanie w Verizon Center.Na przeciw siebie staną miejscowi
Capitals oraz goście z Nowego Yorku,Rangersi.Zdecydowanym faworytem tego meczu oraz całego wschodniego
ćwierćfinału są Capitals.Ze 108punktami zajeli drugie miejsce w konferencji wschodzniej tuż za Boston
Bruins.New York Rangers awansowali do play off dzięki bardzo dobrej końcówce sezonu.Pozwoliło im to na
zajęcie 7.lokaty.
Washington Capitals to przede wszystkim ogromna siła ofensywna.Grają widowiskowo i strzelają mnóstwo bramek.
Trzeba dodać ze w statystyce strzelonych bramek "Caps" z liczbą 272 bramek zajeli trzecie miejsce w lidze
zaraz za Bostonem i Detroit.Grę Waszyngtończyków napędza niesamowity rosjanin,największa gwiazda ligi,
Alexander "Alex" Ovechkin.Ovechkin w 79 meczach w których wystąpił zdobył niesamowitą ilość goli bo aż 56-
jest to najlepszy rezultat w lidze.Zaliczył też 54asysty i to daje az 110punktów w klasyfikacji kana-
dyjskiej!!!.Ovechkina mocno wspomagają koledzy z reprezentacji ROsji:Alexander Semin(79punktów),
Viktor Kozlov(41Pkt) i Sergei Fedorov(33Pkt).Poza Rosjanami prym w ekipie wiodą jeszcze tacy zawodnicy jak
Nicklas Backstrom(88Pkt),Brooks Laich(53Pkt) oraz jeden z najlepszych obrońców ligi,czyli Mike Green,który jak
na obronce osiagnal wspanialy wynik punktowy(w 68meczach 31bramek i 42asysty).

Czas na drugą stronę medalu czyli Nowojorskich Rangers.Dla mnie jest to drużyna wybitnie chimeryczna.
Niezła pierwsza część sezonu,znajdowali się wtedy w czołówce konferencji wschodu,następnie gwałtowne
załamanie formy i seria porażek co spowodowało ich 'wylot' poza ósemkę.Końcówka sezonu to znów dobra,
solidna gra "strażników" co zaowocowało awansem do PLAY OFF.Gra NYR jest niemal o 180stopni różna
w porównaniu do ofensywnych Capitals.Siłą Rangersów jest przede wszystkim solidna defensywa.Strzelają
bardzo mało bramek ale też są w czołówce jeśli idzie o jak najmniejsze straty bramkowe.A to przede
wszystkim zasługa jednego z najlepszych o ile nie najlepszego bramkarza ligi,Szweda,Henrika
Lundqvista.Z przodu Nowojorczycy niemają tak wielkich armat jak Ovechkin czy Semin.Ciężar strzelania
bramek rozkłada sie głównie na siedmiu zawodników:Antropov(28G,31A),Gomez(16G,42A),Zherde v(23G,35A),
Drury(22G,34A),Naslund(24G,22A),Dubinsky(13G,28A), Callahan(22G,18A)

Drużyna Capitals nie jest wymieniana wśród głównych kandydatów do zdobycia Pucharu Stanleya jednak dla
mnie to oni są czarnym koniem.Alex Ovechkin zdobył już sporo nagród indywidualnych,teraz zrobi wszystko
żeby sięgnąc po najważniejsze trofeum.Mój typ to mocna 1.
moja analiza z forum bukmacherskiego
Wszelkie prawa zastrzeżone;]
Odpowiedz cytując