Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2009, 19:35
Nie które Wasze propozycje są bez sensu, nie wiem czy Wy chcecie wzmocnić Wisłę Kraków czy Stal Sanok . Musimy pozyskać takich piłkarzy którzy będą wnosić coś do naszej drużyny. Po co np. brać piłkarza który ma 28 lat i liczyć że się rozwinie? Brać piłkarzy młodych albo starszych ale już dobrych. Ja mam kilka realnych propozycji, oto one:
Prawy pomocnik : Szymon Pawłowski ( jak Zagłębie nie awansuje łatwy do wyciągnięcia i za nieduże pieniądze). Lepszy od Łobo pod wieloma względami. Lepsza technika, bardziej pracuje w defensywie, bramkostrzelny, młodszy, itp.
Wszechstronny ofensywny piłkarz: Robert Szczot ( jak Górnik spadnie łatwy do wyciągnięcia , to taki Polski Paulista , może grać na obu skrzydłach i w ataku, bardzo wartościowy piłkarz).
Pewny napastnik: Maciej Żurawski ( gwarant strzelonych bramek, piłkarz do pierwszej 11, przez dwa lata może pociągnąć nasz zespół, )
Młody snajper (następca Brożka, z Polskiej ligi to tylko Nowak się nadaje tylko w jego przypadku niepokojącą sprawą są częste kontuzje ale Błaszcz też był kontuzjogenny a ile mieliśmy z niego radości więc Nowak mógłby być , młody, dobry , ma instynkt strzelecki , Bełchatów ma problemy finansowe więc dużo za niego może by nie chcieli a jak nie Nowak to jakiś inny młody utalentowany snajper)
Lewy pomocnik: (do pierwszej 11 , musimy poszukać piłkarza na tą pozycję za granicą, musi być przebojowy, mieć dobry drybling żeby był takim drugim Kalu Uche tylko lewonożnym, moją propozycją jest Bernard Parker z Cveny Zvezdy Belgrad( z klubu Bronowickiego)
Środkowy obrońca: Jodłowiec - jeśli będą chciali za niego za dużo to poszukac kogoś w lidze chorwackiej, czeskiej,serbskiej czy słowackiej -jest tam kilku ciekawych grajków do wyciągnięcia za nie wygórowane pieniądze ( oczywiście trzeba byłoby wydać około 500 tyś euro)
Prawy obrońca : Jeśli z Baszczem nie przedłużą umowy to musi to być ktoś do pierwszej 11 a jeśli przedłużą to możemy znaleść kogoś młodszego na miejsce Singlara.
Lewy obrońca: Jeśli Junior zostanie przesunięty na środek pomocy a wiele na to wskazuje to musimy znaleść kogoś kto rywalizowałby Z Pietią ale nie Król- nie chce w Wiśle tego cwaniaczka. Jeśli Junior zostanie na boku obrony to musimy znaleść kogoś na środek pomocy.
No i oczywiście bramkarz Gikiewicz z Jagi robi ostatnio bardzo dobre wrażenie ale czy on jest taki doświadczony i jak wytrzymuje sytuacji stresowa to ja nie wiem. Być może Cebanu na jego miejscu broniłby jeszcze lepiej jakby dostał tyle szans.
To chyba wszystko Panie Bednarz do roboty
Odejść muszą : Łobo, Wtorek, Cantoro,Gołoś, Varga.
Odpowiedz cytując