Blacha92 napisał(a):

30 latkowie nie mają przyrostów?
zapewniam Cie , że mają , nie wiem , moze mniejsze , ale moi dwaj ostatnio 2.0 podskoczyli do 2.2
|
Mają ale są dosyć rzadkie i nie wpływają na wartość zawodnika. Ja trenuje tak:
forma - 2 kratki (cały czas)
kondycja - 1 kratka (cały czas)
12 pozostałych kratek rozdzielam na 3 umiejętności po 4 kratki i tak przez 3 tygodnie, po 3 tygodniach przekładam te 12 kratek na umiejętności których nie trenowałem, po trzech tygodniach z powrotem itd itp. Znużenia nie ma, efekt całkiem całkiem. Ten sezon zaczynałem z siłą pierwszej jedenastki 37 a na dzień dzisiejszy mam siłę 43 a wartość zespołu wzrosła mi o około 30 mln.
Inwestuj w trenera, najlepiej wziąc z um. 40 i od razu na szkolenie wysłać i taki trener pod 50 juz całkiem przyzwoity efekcik daje. Fizj. też minimum 50 i to pozwala grac ciągle na przeciętnym/wysokim zaangażowaniu i unikać kontuzji. Wiadomo że nie od razu człowieka stać na młokosów któymi zawojuje się ligę, ale taki 20 latek 1.4 jeśli będziemy cierpliwi spłaci nam się z nawiązką. Juniorzy to naprawdę kopalnia złota tylko trzeba zainwestować, ale to się zwraca

Nie ma tez co żałowac na stadion.
Oczywiście mój trening nie jest napewno najlepszy i idzie bardziej efektywnie wykorzystać potencjał który mamy no ale ja taki sobie wypracowałem, efekty mam widoczne więc póki co nie eksperymentuje
Jeśli bierzesz jakiegoś zawodnika typowo na handel, tzn wyszkolić i sprzedać to koniecznie niech ma charakter gorliwy, naprawdę taki gorliwy 20 latek potrafi zaszokowac tempem rozwoju. Pamiętam jak kiedyś kupiłem za 70 tys 21 latka na środek obrony. Chłopak 1.2 bez szans na gre, po dwóch sezonach sprzedałem go za 5 mln, to mój najlepszy interes póki co

Teraz też mam takiego obrońce gorliwego, dałem za niego 3 mln, nie dawno był wart 9 ale miał urodziny i spadł do 7.5, ale jeszcze ze o 0.4 do końca sezonu skoczy i mysle że pęknie 10 mln
Także naprawde olej dziadków, sprzedaj ich w****ziet, uzyskane pieniądze zainwestuj w młodych (max 21/22 lat i koniecznie patrz czy mieli już urodziny w tym sezonie) gorliwych kolesi, wyciągaj 17/18 letnich juniorów, zainwestuj w trenera, na początek polecam mój sposób trenowania, z czasem pewnie znajdziesz na forum lepszy

Odczekaj sezon, półtora i zobaczysz jak klub będzie rósł Ci w siłe

pozdrawiam
Jeszcze jedna sprawa jeśli chodzi o trening, ja nie trenuje w ogóle bronienia, mam jednego bramkarza i wystarczy. Wydaje mi się że to marnotrawstwo, lepiej te 4 kratki przeznaczyć np. na technikę.