Temat: Goal United
Wyświetl pojedynczy post
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2009, 07:30
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem , może żle robie , ale mam gram w 8 lidze i doszedłem do tego , że mam jedną optymalną 11 w której grają nawet 30 latkowie(3-2) przeważnie , 26-28 lat.Mam kilku zawodników którzy mogą zastepować ich , o takiej samej sile. I jednoczesnie mam 7 zawodnikow ktorych trenuje i ktorym sie zwieksza poziom 21 latkow o sile 1.4.Wydaje mi sie ze to jest dobre rozwiazanie , na awans i zabezpieczenie na przyszlosc
Problem z trzydziestolatkami jest taki że oni ani się nie rozwijają, ani nie idzie na nich zarobić bo są warci grosze, są takim rozwiązaniem na teraz ale za sezon dwa już kompletnie nie będzie z nich pożytku. Ja wychodzę z założenia że drużyne trzeba mieć młodą nawet kosztem siły i poświęcenia jednego sezonu na jej szkolenie. Czasem większą frajde sprawia podniesienie siły zespołu w trakcie sezonu z 36 na 44 niż sam awans i spadek po dwóch sezonach bo nie było kim grać pózniej. Ligi 7-9 nie wymagają wielkiego poświęcenia żeby awansowac i warto te 3 sezony gry w nich spożytkować na zmontowanie młodziutkiej, dynamicznie rozwiającej się drużynki coby w 6 lidze nie obudzić się z ręką w nocniku Chyba nie musze pisać jak podniesienie siły przekłada się na kaske i wartość zespołu, obecnie kupić 19 latka za kilkaset tysięcy to nie jest kłopot, za sezon siła mu skoczy o 0.8-1.0 a cena o 2-3 mln i tyle jesteśmy na czysto na jednym zawodniku. Teraz gdy są juniorzy to wcale nie trzeba nawet kupować takich gości tylko wyciągać 17-latków z juniorów i nawt jak są 0.8 to gwarantuje Ci że przy dobrym treningu w wieku 20 lat (3 sezony) bedą minium 3.0, a za 20-latka 3.0 na rynku płaci się po 10 mln
The Apostasy

Odpowiedz cytując