Wyświetl pojedynczy post
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2009, 11:13
Panowie . Ja bym się raczej nie martwił tym ,że Arek i Mariusz nie zagrają bo w porównaniu z ubytkami w kadrze Jagi to problemu nie ma ! Jak zobaczyliśmy w pierwszym meczu w Poznaniu - Singlar dobrze sobie radzi z prawej strony , Baszcu w środku . Jak zobaczyliśmy w drugim meczu - Ilie naprawdę potrafi bronić !Trzeba mu tylko dać szansę !

Oglądałem wszystkie mecze Jagi w tej rundzie i powiem wam tyle : brak Hermesa = brak Sobola (porównując do nas ) Ten zawodnik jest "płucami" tej drużyny i odbiera 80% piłek . W dodatku dobrze rozgrywa ! Bruno to jest także jeden z najważniejszych zawodników Jagi ...... Jego skrzydłem idzie większość akcji. Nie ujmując nic grającemu po drugiej stronie Jateckiemu - przy Bruno wypada słabo ! Król to także ważny zawodnik - gra pewnie w obronie i często sie podłącza do akcji w ofensywie....

Jedyne poważne zagrożenie jakie widze ze strony Jagielonii to długiej , prostopadłe piłki do Grosickiego . Bez Hermesa i Bruno gra kombinacyjna Jagi straci wiekszość wartośći. Oczywiśćie trzeba uważać na Franka , który jednak woli gre kombinacyjną a nie pojedynki biegowe . Ale "ukłuć " może zawsze. Jakimś zagrożeniem mogą być jeszcze rzuty wolne w okolicach 20-25 metra (Zawistowski potrafi uderzyć)

Jestem jednak przed tym meczem optymistą i stawiam 4:1.... Niech sobie Franek coś "puknie" z okazjii powrotu !
Odpowiedz cytując