Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2009, 11:27
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ze nikt nie zakumal, ze ta kartka ma mobilizowac nie do awansu tylko do zdobycia tytulu mistrzowskiego. Bo to jest na razie nasz cel.
Nie no, to pewnie każdy zakumał, tylko pytanie - po co nam to mistrzostwo? Ty myślisz w najprostszy sposób o dzisiaj, a niektórzy starają się sięgnąć dalej. Jeszcze raz - czy to mistrzostwo da klubowi, prezesowi, piłkarzom bodziec do lepszej pracy? Czy stwierdzą oni, iż wciąż jesteśmy najlepsi, mimo tego, że wyprzedajmy piłkarzy, a inni się wzmacniają. I że można jeszcze posprzedawać, bo za rok i tak się uda.

W ostatnim czasie największe wzmocnienia dostaliśmy po tragicznym sezonie, gdzie wylądowaliśmy na ósmym miejscu. Więc tak czysto teoretycznie - mistrzostwo jest nam potrzebne do tego, żeby sprzedać pół pierwszej jedenastki, zastąpić braki darmowymi piłkarzami, w pucharach dostać bęcki od średniaków.

I żeby żaden 'kumaty' mi nie zarzucał, tak jak każdy Wiślak chcę tego mistrzostwa, ale a'propos metaforycznego wywieszania kartek, to trzeba tymi kartkami oprócz szatni - obkleić klubowy budynek i najwyższe boss-owe gabinety.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Według mnie, to (tak od czasu derbów) z mobilizacją nie ma żadnego problemu.
Raczej - nie ma komu strzelać bramek.
No i to też jest prawda, ale o tym każdy już od dłuższego czasu wiedział, że jeśli wypadnie Brożek to będzie duży problem. Okazuje się, że na Cracovię ten problem dało się jakoś rozwiązać, ale przy mocniejszym rywalu jest niestety gorzej. Niestety wciąż nie ma wartościowego partnera/zmiennika do ataku.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 09.04.2009 o godz. 11:35.