Cytat:
|
To go zastąp, albo znajdź jakiegoś frajera, który będzie pakował bajońskie sumy w zespół z "Burak ekstraklasy".
|
aby to nie była "Burak Ekstraklasa" to kluby muszą wykładać pieniadze, to jest oczywiste.
Cytat:
Tak, jasne, kluby w naszym zasięgu Pamiętam tę frazę, przewija się za każdym razem, gdy wpadamy (w domyśle - polskie drużyny) w pucharach na kogoś ze wschodu lub Grecji. A potem jest łomot i ogólne zdziwienie - "przecież to tylko zespół z ligi serbskiej", "Szachtar to nie Real ani Barcelona", "jeżeli nie wygrywać z Białoruskimi drużynami, to z kim?" i mój ulubiony - "ten zespół przeżywa największy kryzys od X lat".
|
Nie ma jak nutka optymizmu... "po co wy gracie skoro i tak mecz przegracie" to może zaorać stadion skoro i tak Wisła z nikim w europie nie wygra ?
Cytat:
|
Najpierw stadion, baza szkoleniowa, jakiś system szkolenia młodzieży(krajowy!) - dopiero później sukcesy. Jesteśmy piłkarski trzecim światem, ale jak widać niektórzy przezywają jeszcze to 10 do jaja z San Marino.
|
stadnion wyglądem i nie tylko przypominający te Angielskie wybudowane pół wieku temu, baza szkoleniowa no może boiska jakieś będą za 3-4 lata. system szkoleniowy jest najlepszy kto niby będzie szkolił naszą młodzież ? i za co, skoro się nie opłaca wkładać bajońskich sum w "Burak Ekstraklase"
Cytat:
Ja mam dla was lepszy pomysł: zróbcie listę polskich piłkarzy grających w silnych zagranicznych drużynach.
A potem wydrukować( ), nad monitorem powiesić i nie pierniczyć głupot, bo aż się przykro człowiekowi robi.
|
nie ma to jak sprowadzić człowieka na ziemie

hmm o ile wiem w Wiśle nie grają sami Polacy