Wyświetl pojedynczy post
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2009, 15:13
Zedby rzucic palenie poprost trezba tego naprawde chciec i zadne plastry tableki czy wrozniki i inne nadprzyrodzone sily nie pomoga jak sie nie chce.

Ja palilem dwie ramki dziennie( nie zawsze ale jak mnie szef zagotowal na dziendobry), i zobaczenie mnie bez paierosa graniczylo z cudem a palilem 5 lat a do tego bylem bramkarzem i to dobrym wiec w przerwie meczu bylo normalne zobaczyc nie za szatnia z fajka.

Rzucilem po tym jak obudzilem sie o trzeciej nad ranem i wsiadlem do samochdu przejechalem pol miasta zeby kupic, wtedy sobie uswiadomilem ze tak naprawde jestem niewolinikiem papierocha, ze pierwsze na dzien dobry co robie to pale, ze moje mysli kiedy zapale.
Nie wspominam juz o aspektach finansowych czy zdrowotnych bo szkoda sie denerwowac.

Jak rzucilem a w sylwestra piec minut przed polnoca powiedzialem ze przestaje palic kumple popatrzyli na mnie jak na zjawe i stwierdzili ze cos mi sie musialo p...lic w glowce i ze nawet do 11 dnia nastepnego nie wytrzymam a ja na to to zobaczymy,
Obudzilem sie i sam sie zdziwilem ze nie mam ochoty na palenie, zabolalo jak napilem sie kawy no bo kawa bez papierosa to nie kawa- tak bylo.
Ale bylem uparty i nie zapalilem i tak mina dzien potem tydzien i odziwo nie chcialo mi sie palic dopiero po dwoch tygodniach przyszedl kryzys.
Ale mialem nera wszystko mnie denerwowalo ale wytrzrymalem i nawet mysli o papierosie sie nie pojawialy, po okolo trzech miesiacach chwycil mnie potezny bol w klatce piersiowej tak jak bym bieg bez rozgrzewki sprint i nagle stana- kto biegal ten wie o czym mowie.
Ze strachu pijechalem do lekarza po krotkiej konsultacji stwierdzil ze to normalne bo ploca sie czyszcza i zebym sie nie martwil.
Po kilku dniach przestalo i tak juz nie pale cztery i pol roku i jest mi z tym bardzo dobrze w moje slady poszlo kilku kolegow.

Ale wiem jedno ze jeden papieros i pale od nowa a najbardziej mnie wku...iaja ludzie ktorzy tego nie moga zrozumiec ze nie pale i na impreze no wes zapal normalnie sie gotuje jak do matolow to nie dociera ze nie chce.
Nie przeszkadza mi dym w pomieszczeniu, nie przytylem mialem troche wiekszy apetyt na poczatku.

Z miesiac temu mialem sen tak realny ze az sie obudzilem przerazony bo snilo mi sie ze znow pale
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 02.04.2009 o godz. 15:15.
,
Odpowiedz cytując