Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2009, 11:45
Cytat:
Dane te podał TVN w głównych faktach pare dni temu, wydaje mi się że co jak co ale TVN eurosceptyczny nie jest
Wszystkie media podały te informacje za jednym z brytyjskich eurosceptycznych think-thanków.

Cytat:
Kościół przez samo stworzenie czegoś takiego jak jego społeczna nauka się kompromituje, KK ma zajmować się sprawami wiary a nie gospodarki, odejście od normalnej roli kościoła na soborze watykańskim i wyraźny skręt w lewo to nieudaczna reforma kościoła by odzyskiwać wiernych ale jak widać nic to nie pomogło. JPII był niestety wielkim orendownikiem soboru.
Tak naturalnie , każdy kto w jakimś stopniu uznaje inne wartośći niż mammon jest lewakiem.
Nie wolno przekładać pewnych wartośći wywiedzonych z religii na potrzeby społeczne i gospodarcze ?
Przecież protestanci budowali nowe kolonie z biblią w ręku .

Cytat:
Bo taki pracownik jest mniej wydajny i oddany firmie, oraz zaiste na wolnym rynku zwolnienie się z pracy nie jest takim wielkim problemem jak obecnie.
A dlaczego to zwolnienie z pracy w wolnym rynku nie jest takim problemem jak obecnie ?
Mam dziesiąty raz pisać ,że jak pracodawca będzie mógł osiągnąc zysk przy niskich nakładach pracy i spodziewana moc produkcyjna będzie i tak bardziej opłacalna w kontekście obniżonej efektywności , to będzie dążył do osiągnięcia tego zysku kosztem pracownika ?

Cytat:
Mniej ich blogi tylko denerwują bo piszą w większosci pierdoły
W tym przypadku nie ma żadnej różnicy między wspomnianą trójką .
Każdy w dziedzinach w których nie ma wiedzy używa takiego populizmu , że się płakać chce.

Cytat:
a mi sie wydawało że Kaczyński premierem był
Po wyborach premierem był Marcinkiewicz a przed wyborami nie spotakłem się z opiniami , które to jego wskazywały by na premiera . Tak samo było w przypadku AWS . Więc Twoja teza o tym , że głosując na listę zawsze głosujesz na konkretnego kandydata na premiera legła w gruzach .
Premier nie jest wybierany w powszechnych wyborach bezpośrednich , chociaż oczywiście wskazanie przez daną partię przed wyborami kandydata na premiera(Rokita-premier z Krakowa) w jakiś stopniu ten wybór determinuje .
I tak będzie zapewne gdy EPP oficnalnie na kongresie odbywającym się w Warszawie kandydature Barroso przedstawi .

Cytat:
Najbardziej w ludziach takich jak ty broniących unii zadziwia mnie to, że mowią o tym że wazna jest integracja, znoszenie granic itd, o ile od biedy mozna się zgodzić że sama uniia w jakieś formie mogłaby być to nie ma żadnego uzasadnienia intnienia tak wielkiej administracji.
Komisja Europejska ma mniejszą administrację niż najwiękze miasta europejskie . A zajmuje się prawem dotyczącym 500 mln obywateli .
Myślisz , że administracja amerykańska jest mniejsza ?

Cytat:
Konstytucja USA ma kilka kartek i od ponad 200 lat jest aktualna, traktat lizboński ma tysiące
Tak miliony kartek
Gdzie Ty porównujesz konstytucję jakiegoś państwa do umowy międzynarodowej ?
Jakby nie było potrzeby rozdziału na elementy ponadnarodowe i międzynrządowe , nie było dorobku gospodarczego wspólnot europejskich , to dało by się ograniczyć liczbę przepisów.
Mam nadzieję , że Ganley dojdzie do odpowiedniego głosu , zrobi rewolucję i wprowadzi taki jeden dokument opierający się na części I Traktatu Konstytucyjnego(60 artykułów) , już się nie mogę doczekać

Cytat:
to co jest teraz jest dażeniem do innej utopi
To bardzo zastanawiające biorąc pod uwagę , że komuniści są przeciwnikami Unii , no ale może to taka metoda niby krytykują a po cichutku wprowadzają

Cytat:
na tym że nie robi nic pozytecznego i bierze za to niewspółmiernie ogromne pieniądze, z resztą jak cala komisja i parlament europejski.
Aha spoko , przekonałeś mnie . Nie ma to jak konkretny argument .

Cytat:
ktoś tu kręci ? A nie to tylko skróty myślowe.
Jakie tu kręcenie ?
Wszystkie ich zachcianki , które zostaną przyjęte przez pozostałych członków UE zostaną spełnione , tylko ta część która możliwa będzie przy obecnym stanie prawnym (np liczbę Komisarzy) będzie spełniona teraz a te które wymagają zmiany w traktatach później , bo inaczej się nie da . Tak jak to miało miejsce w przypadku Maastricht i sprawy duńskiej oraz Nicei i sprawy Irlandzkiej.
Oczywiśćie mam nadzieję , że jak najmniej żądań zostanie przyjętych i jak najmniej istotnych .

Co z tym wyrokiem Sądu Najwyższego Irlandii ? Dasz mi wreszcie jakiś link żebym mógł o tym przeczytać coś?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2009 o godz. 11:51.