Mareq napisał(a):

|
Ekonomistą raczej nie był , ale nauczanie społeczne kościoła jest czymś co może być uważane za wartościową naukę w kwestiach gospodarczych i społecznych.
|
Kościół przez samo stworzenie czegoś takiego jak jego społeczna nauka się kompromituje, KK ma zajmować się sprawami wiary a nie gospodarki, odejście od normalnej roli kościoła na soborze watykańskim i wyraźny skręt w lewo to nieudaczna reforma kościoła by odzyskiwać wiernych ale jak widać nic to nie pomogło. JPII był niestety wielkim orendownikiem soboru.
Mareq napisał(a):

Dlaczego wyzysk pracowników małby prowadzić do upadku ?
|
Bo taki pracownik jest mniej wydajny i oddany firmie, oraz zaiste na wolnym rynku zwolnienie się z pracy nie jest takim wielkim problemem jak obecnie.
Mareq napisał(a):

Jasne , odwiedzam też bloga Mirosława Orzechowskiego , Wojciecha Wierzejskiego , lubie sobie czasem poprawić humor
|
Mniej ich blogi tylko denerwują bo piszą w większosci pierdoły
Cytat:
|
Nie będę rozmawiał o zarobkach Komisarzy na podstawie analizy jakiegoś europsceptycznego think thanku , już wiele bzdur od tego typu środowisk miałem okazję poczytać , które albo po weryfikacji
|
Dane te podał TVN w głównych faktach pare dni temu, wydaje mi się że co jak co ale TVN eurosceptyczny nie jest
[/quote]
Ja byłem przekonany , że jak wygra PiS to premierem zostanie Kaczyński a zostałem zrobiony w buca:(
[/quote]
a mi sie wydawało że Kaczyński premierem był
Cytat:
|
A na czym polega ta jego pasożytniczość i niebezpieczeństwo ?
|
na tym że nie robi nic pozytecznego i bierze za to niewspółmiernie ogromne pieniądze, z resztą jak cala komisja i parlament europejski.
Najbardziej w ludziach takich jak ty broniących unii zadziwia mnie to, że mowią o tym że wazna jest integracja, znoszenie granic itd, o ile od biedy mozna się zgodzić że sama uniia w jakieś formie mogłaby być to nie ma żadnego uzasadnienia intnienia tak wielkiej administracji.
Konstytucja USA ma kilka kartek i od ponad 200 lat jest aktualna, traktat lizboński ma tysiące a i tak nawet jak wejdzie to wcale nie dlugo będzie wymagal kolejnych zmian.