Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2009, 00:37
Cytat:
poprawki zmieniają cokolwiek istotnego w traktacie? przecinek zawsze mozna przestawić i bedzie nowy traktat, zaiste
Z tego co pamiętam to min. liczbę komisarzy=liczbie państw .
Konkretów dowiemy się jak termin referendum zostanie bliżej sprecyzowany
Póki co nie interesuje mnie jakie konkretnie , ale mam nadzieje że jak najmniej zmieniające i jak najmniej istotne.

Cytat:
Kolejny raz nie masz pojęcia o czym piszesz, biedronki NIE DZIAŁAJĄ na wolnym rynku
Aaa zapomniałem o tym dosyć istotnym elemencie.
Dobra niech Ci będzie , chwała dla utopijngo wolnego rynku , ale póki co możemy sobie teoretyzować i możesz sobie formułować założenia , że będzie walka o pracowników itp itd
A ja sobię mogę zakładać , że będzie walka o zysk jak najmniejszym kosztem.

Cytat:
JPII o ile się nie myle nie był ani ekonomistą ani osoba nieomylną, ten cytat o tym świadczy aczkolwiek tak jak napisałem jest słuszny w tej rzeczywistości czyli braku wolnego rynku, koncesjonowanej gospodarki w której państwo okrada obywateli ze zdecydowanej większości kapitału jaki wytwarzają, za prawdę nie jest to po chcrześcijańsku i mysle że JPII o tym wiedział, ty tego nie dostrzegasz
Ekonomistą raczej nie był , ale nauczanie społeczne kościoła jest czymś co może być uważane za wartościową naukę w kwestiach gospodarczych i społecznych.

Cytat:
tak, ale może to osiągnac tylko uczciwą pracą, jak wyzyskuje pracowników to upadnie, ale zaraz podasz przyklad biedronki czy innego tesco ktore NIE DZIAŁAJĄ na wolnym rynku i wyjdzie na twoje, gratuluje
Dlaczego wyzysk pracowników małby prowadzić do upadku ?
Jeżeli pracownik może produkować dwa razy więcej i odbywa się to co prawda jego kosztem , jednak nie powodującym takiego ,,zużycia'' które powodowało by zmniejszenie efektywności jego pracy poniżej zakładanej zdolnośći produkcyjnej i na dodatek sytuacja życiowa zmusza go do posiadania stałej i pewnej pracy , to dlaczego miało by to doprowadzć do upadku przedsiębiorstwa ?
Tylko proszę Cię nie pisz mi , że w PRAWDZIWYM WOLNYM RYNKU mógłby odejść z pracy i następnego dnia dostać 10 lepszych ofert , nie chce mi się dyskutować o utopii

Cytat:
czyli ty też odwiedzasz.
Jasne , odwiedzam też bloga Mirosława Orzechowskiego , Wojciecha Wierzejskiego , lubie sobie czasem poprawić humor

Cytat:
powinienes wiedzieć czego jest przywódcą, a jeżeli wedlug ciebie niczego to tym bardziej kak uzasadznić 300 000 euro rocznie jakie dostaje?
Nie będę rozmawiał o zarobkach Komisarzy na podstawie analizy jakiegoś europsceptycznego think thanku , już wiele bzdur od tego typu środowisk miałem okazję poczytać , które albo po weryfikacji , albo na podstawie elementarnej wiedzy okazują się totalnymi absudrami
Wiem , że jest przewodniczącym Komisji Europejskiej .

Cytat:
Tusk został wybrany, chyba że ty byłes święcie przekonany że jak wygra PO premierem zostanie Palikot
Ja byłem przekonany , że jak wygra PiS to premierem zostanie Kaczyński a zostałem zrobiony w buca:(
Tak samo w ciula mnie zrobił Krzeklewski w 1997
Natomiast z dużą dozą pewności mogę Ci napisać , że jak wygra EPP wybory do PE , to Barroso będzie przewodniczącym następną kadencję.
Barroso był popierany jako kandydat EPP czyli partii , która wygrała wybory i jakoś ta ,,druga izba'' czyli Rada Unii nie oponowała przy tej kandydaturze.
Oczywiście rola Rady Unii jest duża przy wyborze kandydata , ale to nie jest wina ponadnarodowców , tylko międzyrządowców .
Jednak nie potrzeba mi do demokratyzacji Unii to żeby Komisja była wybierana w wyborach powszechnych , tak jak nie potrzeba mi żeby rząd Polski był w takich wyborach wybierany.
Wystarczy mi , żeby Rada Unii uwzględniała i szanowała wybory do PE .

Cytat:
Barosso jest zwyklym pasożytem w dodatku niebezpiecznym.
A na czym polega ta jego pasożytniczość i niebezpieczeństwo ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2009 o godz. 00:54.