Cytat:
|
jakie trzecie? drugie to jest proba głosowania do skutku, wyobrażasz sobie sejm w którym glosuje się tą sama ustawe dopóki nie zostanie przyjęta nawet bez jakichkolwiek poprawek? Nie jestem demokrata ale jak juz ona jest to niech będzie uczciewa (jeżeli to możliwe) a drugie głosowanie w Irlandii nad tym samym to już kpina z demokracji
|
Ale głosowanie w Irlandii będzie głosowaniem nad traktatem z poprawkami
Cytat:
|
gdy pracodawcy nie są ograniczani to oni "walczą" o pracownika na czym ci tylko korzystają
|
Pracodawca nie walczy o pracownika , tylko walczy o to by osiągnąć zysk jak najmnieszym kosztem.
Jeżeli pracownik może coś zrobić pracując dwa razy dłużej i dwa razy ciężej , to nie opłaca się zatrudniać drugiego pracownika
Cytat:
Wyzysk o jakim piszesz to jakiś mit który ktoś ci w młodości nawciskał do głowy. Pewnie odnosisz się np do USA w XIXw gdzie tak okrutnie "wyzyskiwano" ludzi, tylko ciekawe czemu miliony ludzi sie tam pchało? sami sadomasochiści chcący byc wykorzystywani?
|
No np. sytuacje z biedronk i innych sieci dużych sklepów handlowych , to też mit

Chcieli mieć pieniądze na chleb , to oczywiste. Niekoniecznie U.S.A w XIX w. komunizm nie wyrósł na gruncie amerykańskim . I nie wział się też z kosmosu .
Cytat:
|
Na wolnym rynku to pracownicy wyzyskują pracodawców bo są najwazniejszym "towarem" o ktory trzeba się starać
|
Już pisałem , że nie trzeba się starać , tylko wystarczy wyeksplotować każdego z osobna jak najlepiej.
Przedsiębiorca ma na celu jedynie walkę o zysk.
Cytat:
|
Oczywiście że gdyby teraz nagle zlikwodowac prawo pracy bez innych działań prorynkowych pracodawcy zaczęliby wykorzystywać pracowników jeszcze bardziej niż teraz, tylko że tu niema wolnego rynku, a zniesienie jednego elementu dalej go nie stworzy. Zacznij mysleć troche szerzej
|
To w zasadzie trzeci raz powtarzamy to samo.
Cytat:
|
Ja pytanie zadałem pierszy, z reszta nie tylko to na które nie odpowiadasz wiec nie widze sensu starania się by odpowiedziec na twoje
|
Ale ja się nie pytam o Twoje przemyślenia (pomijam pytanie o państwowość UE) , tylko proszę o to żebyś mi wskazał jakieś źródło pisane dotyczące tego wyroku Sądu Najwyższego Irlandii.
Cytat:
|
Nie wiem z kogo to cytat ale nie jest to zbyt inteligentna osoba ponieważ takie sytuacje o ktorych w nim mowa na wolnym rynku powodują upadek danej firmy
|
Ja o Janie Pawle II mam inne zdanie .
Cytat:
ps, komisja europejska zakazuje krzyżowania koni z oslami w celu stworzenia mułów. Powodem zakazu jest to iż muł jest bezpłodny i przez to nie może się realizować w życiu. Ludzie którzy nie tylko wymyślają takie rzeczy ale jeszcze tworzą prawa oparte na takim twórczym mysleniu są po prostu debilami, w dodatku sowicie oplacanymi. Barosso jest najlepiej oplacanym przywódca na świecie a nawet nie zostal wybrany w wyborach.
Bojkot eurowyborów to jedyne rozsądne rozwiązanie
|
Dziś jest(a w zasadzie skończył się godzinę temu) 1 dzień kwietnia

Dałeś się nabrać Mikkemu

. Zresztą po Twoich postach widać , że bardzo często odwiedzasz jego bloga , bo połowe zdań które piszesz , już gdzieś czytałem
Cytat:
|
Barosso jest najlepiej oplacanym przywódca na świecie a nawet nie zostal wybrany w wyborach
|
A czego on jest przywódcą ? To takie wielkie słowo
Tusk też nie został wybrany w wyborach i co z tego

?