Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2009, 13:45
orzeu napisał(a):Wyświetl post
W McD dzisiaj dali mi za friko Wyborcza znowu. Na tej pierwszej stronie naskoczyli na kolesia od tej ksiazki. Nie wchodze juz w istote ksiazki bo jest to jakas bzdura o niczym. Chodzi mi o poziom argumentacji wyborczej, mniej wiecej taki:
"oburzajace jest to ze calosc powstala na podstawie anonimowych zrodel"

Pisze to gazeta, ktorej wiecej niz polowa "rewelacji" oparta jest na tzw. "anonimowych zrodlach", czyt. wyssanych z palcach bzdurach nie do zweryfikowania. To pobili geja, ktory anonimowo informuje, to radziecki zolnierz anonimowo opisuje jak ich przygotowywano do stanu wojennego, to znowu anonimowy ksiadz mowi o patologii w polskim kosciele albo wreszcie anonimowy kibic pisze do gazety oburzony tym co widzi na polskich stadionach.
Podsumowujac, nam wolno klamac i wymyslac, innym za zadne skarby! Wyrocznia narodu
orzeu
giewu zostawmy. bo nie ma o czym pisać i kogo bronić
istotniejsze jest to
że praca naukowa - a to chyba jest praca naukowa skoro została napisana i obroniona na UJu
oparta na źródłach anonimowych tu cytat były dyrektor POM, były brygadzista POM, mieszkańcy Pelpina itp. itd...
to zerowa wiarygodność i wskazuje na pewne braki w warsztacie naukowym pana Z.
przynajmniej dla mnie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek