Wyświetl pojedynczy post
snemies
Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2009, 15:15
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie może wejść w życie dopóki nie zostanie ratyfikowany przez wszystkie Państwa Członkowskie.
ale cały czas pomijasz najważniejszą rzecz o której piszę, głosowania do skutku, nie dość że traktat lizboński jest praktycznie tym samym co odrzucona konstytucja to jeszcze chce się przeprowadzać kolejne referenda nad tym samym to ludzie juz odrzucili!!! na tej samej zasadzie mogę żądac by powtórzyć referendum w sprawie wstąpienia Polski do UE bo uważam że teraz by się udało i byśmy nie weszli. Kuriozalna ta moja propozycja? No własnie tak samo jak ponowne referendum w Irlandii! Jak tego nie rozumiesz to nie ma o czym dyskutować, to kwetia uczciwości, dla ciebie wazniejsze jest by przyjąc traktat bo tak i koniec.

Nie wspominając, że sam fakt ratyfikacji traktatu przez same parlamenty bez referendów świadczy o tym iż opinia ludzi jest bez znaczenia, ważne jest przepchnięcie traktatu

W obecnej sytuacji są prawa pracownicze i nie istnieje dzięki temu sytuacja o której piszę . Jednak obecnie nam panujący stan rzeczy nie wziął się z kosmosu , tylko właśnie w celu wyeliminowania sytuacji o której piszę. Nikt nie cierpi . Mammon może trochę .
Wszyscy cierpią, przedsiębiorcy bo nie moga tak rozwijać firm jakby mogli, pracownicy bo mniej oplaca się ich zatrudniać, oczywiście najważniejsze sa tu koszty pracy czyli przede wszystkim bezsensowny ZUS ale pracownicze rownież

Pytanie jest może i proste , ale odpowiedź napewno nie sprowadza się tylko i wyłącznie do słowa socjalizm.
Zawiodłem Twoje nadzieje ?
Ale jeżeli Ty napiszesz mi rozbudowaną analizę tego , dlaczego Angola rozwija się w tempie 15 % rocznie , to ja poprzez negację postaram się dokonać podobnej analizy dla Europy .
Zawiodleś bo nie odpowiedziałeś, nie chce negacji, chce abys żetelnie napisał dlaczego europa rozwija się tak wolno, zostaw angole w spokoju

Jeżeli piszez , że jestem socjalistą bo nie chcę np. natychmiastowego zniesienia prawa pracy , to oznacza że przejawiasz tendencję do bardzo dziwnego dualistycznego mikkowistycznego podziału świata. Co gorsza ten podział przebiega tylko i wyłącznie na płaszczyźnie gospodarki , co powoduje , że jest dla mnie wyjątkowo wypłowiały i ograniczony .
Rozmawiamy o gospodarce, wolny rynek, kapitalizm to system przede wszystkim pochwała wolności, ludzkiej pracy, zdolnosci do tworzenia, socjalizm jest tego przeciwienstwem. Kapitalizm uczy także tolerancji i wolności osobistej, socjalizm tworzy podziały i nietolerancję jak np w przypadku gejów (nie mylić z homoseksualisami) którzy są jedna z najbardziej szowinistycznych i nietolerancyjnych grup.

Prawa pracownicze to jeden z wielu elementów uczacych ludzi nierownosci wobec prawa, pochwalające nieróbstwo i hamujące rozwoj. Przykaldem sa górniczy którzy terroryzują rząd by ten okradl innych obywateli i dal im, to samo bylo ze stoczniami i prawie wszystkimi przedsiebiorstwami panstwowymi.

Prawa pracownicze łamią także podstawowe zasady umowy międzyludzkiej, pracownik nie może zgodnie z prawem zawrzeć umowy jakiej chce z pracodawca bo musi byc ona zgodna z prawem pracy, oznacza to ograniczone mozliwości rozwoju i swobodnej pracy. Niestety ale w socjaliźmie nawet sluszne intencje mają odwrotny skutek wynikający z samego faktu mozliwości wplywu na rzeczy na które wplywu siemiec nie powinno.

Jeżelichwalisz prawa pracownicze jako osiągnięcie cywilizacyjne zaprzeczasz tym samym o wiele ważniejszym prawom naszej cywilizacji chociażby takim błahym jak wolność.

ps. możesz odpowiedzieć na to co pisałem wcześniej nawiązując do Roberta Gwiazdowskiego? O tym czy można mówić o wolnym rynku w kraju w którym przykladowo człowiek bezrobotny i bezdopny nie może znalezionej ostrzłaki do noży wykorzystać zgodnie z prawem do zarobku? a nie może bo "osiągnięcia cywilizacji" jak np prawa pracownice powodują że ten człowiek może byc tylko zdany na laske innych. Odpowiesz jakos sensownie?
Ostatnio edytowane przez snemies : 31.03.2009 o godz. 15:54.
www.activebrain.pl - odżywki i suplementy dla mózgu