1q2 napisał(a):

Ja nie usprawiedliwiam tej gry i tego wyniku, tylko niektórzy myślą że graliśmy z jakimiś patałachami a to co się stało to największa kompromitacja od lat 100 przynajmniej.
A że graliśmy bez składu i ładu - jasne że tak ale nie tak dawno zagraliśmy świetnie z Czechami.
Trochę dystansu panowie bo ja czasami się zastanawiam czy mówimy o polskiej reprezentacji, gdzie zawodników co grają w przyzwoitych klubach europejskich można policzyć na palcach jednej ręki , czy o drużynie złożonej z gwiazd światowego formatu.
|
i co się dzieje, że z Czechami gramy dobrze, a potem ze Słowacją kicha? Z San Marino kicha. Z Kazachstanem, Irladnią czy Słowenią kicha? Nie wymagam od nich niewiadomo jakich cudów, typu jechania z Niemcami czy Anglikami po 3-0. Wymagam od kadry i Leo jakiegoś pomysłu na grę, ambicji, zaangażowania. W tej chwili nic nie dostrzegam. Naprawdę uważasz Polskę za taki zaścianek Europy, że nie mogę wymagać od tej reprezentacji wygranych z Irlandią Płn, Słowacją, Słowenią? O San Marino i Kazachstanie już nie wspomnę (w ładnym stylu) Przecież nie piszemy tu o Anglii, Francjii czy Hiszpanii. Do tego nie potrzeba piłkarzy o formacie światowym, wystarczą soldni zawodnicy dobrze poukładani przez trenera.
Ciągle pojawia się argument, że nie mamy zawodników. No to jak awansowaliśmy na MŚ i ME? Leo już nie ma pomysłu na reprezentację i to widać gołym okiem, dlatego powinien odejść. Zamiast iść poziom wyżej (jak to piszecie zrobili to Irlandczycy), to my się staczamy z meczu na mecz w dół. Chyba nie tego oczekujemy od Leo i jego wybrańców? O i znów przytoczony mecz z Czechami. Skoro z nimi mogliśmy zagrać świetnie, to skąd teza, że nie mamy dobrych zawodników? To się wyklucza samo przez siebie.
Wawrzyn w PAO na początku grał na środku obrony. Ale teraz już coraz częściej występuje na lewej stronie.