Wyświetl pojedynczy post
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2009, 12:10
Tak koszmarnego meczu nie widziałem od lat. Teraz już sobie przypomniałem czemu od paru lat przestałem przeżywać te mecze i staram się nie emocjonować.

Panowie Wiślacy jakie macie propozycje?

Powiem tak: Boruc powinien przestać grać w kadrze - kibicowałem mu odkąd zaczął grać w Legii, od pierwszego meczu, kiedy zastąpił kontuzjowanego Stanewa w meczu z Pogonią, przegranym 2:3 przez Legie. Później przez lata w Celticu, którym zacząłem interesować się tylko ze względu na Boruca. Cieszyłem się z jego sukcesów i było mi przykro kiedy przegrywał. Zawsze uważałem go za świetnego człowieka o twardym charakterze, ale... on sam niszczy siebie na własne życzenie. Odszedł od swojej żony i półrocznego synka, zaczął zadawać się z dziewczyną gangstera lecącą na kase, chleje na umór, zaczął jarać. To jest profesjonalny sportowiec? On ma talent i umiejętności na miare najlepszych bramkarzy świata i był jednym z najlepszych bramkarzy świata, ale już nie jest. Niestety, ale jeżeli się nie opamięta to podzieli los - Kowalczyka, który miał wszystko żeby zostać jednym z najlepszych napastników świata, a nim nie został. Jak Artur ureguluje swoje życie - wróci do Kasi i Aleksa, rzuci fajki i alkohol to droga do kadry powinna być znów otwarta - jak nie to arivederci Roma. Kiedyś Boruc będzie gorzko płakał nad swoimi czynami - wiem co mówie, bo sam wychowywałem się bez ojca i wiem że ciężko jest coś takiego ojcu wybaczyć, nawet mimo tego że się go kocha.

I proszę skończcie pisać te głupoty o Żewłakowie, ja też wolałbym żeby to był jego błąd, ale on jest niewinny. Wbrew pozorom wiele osób na tym forum, w tym również Wiślaków, lubi Boruca zapewne za jego wcześniejsze kapitalne mecze i chciałoby żeby Boruc wciąż był bramkarzem klasy światowej, bo wiadomo że to jedyny obecnie grający nasz zawodnik o którym kiedykolwiek można było tak powiedzieć. Ale prawda jest taka że przechodzi on bardzooooooo poważny kryzys i zanim się ten kryzys (który wywołał w sobie sam Boruc) nie skończy droga do kadry dla niego powinna być zamknięta.

Dalej Leo - nie jestem pewien czy powinniśmy go wyrzucić. Jeżeli Leo ma polecieć - to do kadry powinien pójść Kasperczak. I TYLKO KASPERCZAK, bo jest to trener który nawet z najgorszych piłkarzy potrafi wycisnąć wszystko i zrobić z nich przyzwoitą drużynę.

Dalej - czas starych w Polskiej kadrze minął. Grali dobrze i reprezentowali nasz kraj w kadrze przez wiele lat grając w sumie na niezłym poziomie (Krzynówek, Żewłakow i inni), ale już powinniśmy im podziękować. Te eliminacje są praktycznie przegrane, a nawet jak pojedziemy do RPA to skończy się to jeszcze gorzej niż w Korei i Niemczech. Teraz powinien nadejść czas młodych, nowych piłkarzy:
Grosickiego, Rybusa, Borysiuka, Boguskiego, Fabiańskiego, Lewandowskiego, Kokoszki, Małeckiego. NIE W PRZYSZŁYCH ELIMINACJACH, NIE ZA ROK, NIE ZA PÓŁ. TERAZ.
Odpowiedz cytując