Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2009, 02:06
snemies napisał(a):Wyświetl post
chyba że pokaże mi gdzie napisałem że stalinizm był cool
Otóż odpowiem Ci zbytnio się nie rozpisując -sugerując że w stalinizmie było prawdziwiej, bo tam nikt się nie jebał w gierki(w odróżnieniu do tej strasznej UE) , jest dla mnie żenadą do potęgi setnej.Tego w zasadzie nawet nie da się skomentować,bo takie coś może tylko napisać osoba która żyje w jakimś matriksie.W całym dosyć krytycznym podejściu do UE(gdzie zdaje sobie sprawę że jest nam to na rękę), to w życiu nie wymyśliłbym tak żenującego porównania.Równie dobrze można stwierdzić że w czasach hitlerowskich, zajebiste było to że komunikacja się nie spóźniała a teraz ..... mają taką czelność.

Kolejne ośmieszenie to przywoływanie przez Ciebie statystyk które oderwane od rzeczywistości może robią szał, ale każdego kto choć w stopniu minimalnym ma pojęcie o świecie współczesnym, doprowadzają do pęknięcia zajadów.

Angola ze wzrostem 19 procent, PKB 4400 a 16000 u nas - jasne przykład idealny na wspaniały wzrost, szczególnie że Angola będzie musiała ostro jechać przez 50 lat przynajmniej by może dorównać nam - Chiny z PKB mniejszym od nas o połowę....jest się czym podniecać, szczególnie że statystyczny chińczyk żyje za 'miskę ryżu'.Wyzysk który u nas też jest ale w porównaniu do Chin, to jest jakaś czysta abstrakcja
Czy tak trudno jest pojąć że bogata i faszystowska wd Ciebie jewropa ,już miała swoje 5 minut i wzrosty rzędu kilkunastu procent rocznie i teraz cały problem tkwi w tym jak utrzymać to co się ma nie jak w przypadku krajów które są opóźnione o kilkadzięsiąt lat i teraz w końcu mają swoje 5 minut.
To tak jakbyś wychwalał kogoś kto miał 100 ojro i pomnożył przez rok to do 200 ojro - a ganił kogoś kto ma milion ojro a po roku ma tylko 1.1 mln...

Ja mam radę jedną - jak Ci ciąży czerwona jewropa to przeprowadź się do ulubionych krajów - pożyj tam, zobacz jak żyją inni i wtedy krytykuj - akurat m in ta faszystowska jewropa daje Ci taką możliwość...Pamiętaj o 19% i dawaj do Angoli, może powrócisz po latach do kraju chwaląc ich wspaniałe podejście do wszystkiego....

A co masz do 'czerwonego prezydenta USA - ? - kolejne ograniczenie myślowe? - to akurat 'czarny' ,w sensie poglądów, prezydent zafundował m innymi nam, taki ni stąd ni zowąd kryzysik...Wielki prawicowiec i republikanin - kpisz sobie kolego oskarżając o cokolwiek, bądź ostrzegając na przyszłość przed nowym prezydentem....czy może Twoje ograniczenie jest tak wielkie że nie jesteś w stanie w jakikolwiek sposób logicznie i racjonalnie pomyśleć?

Zostawiam Cię z tymi pytaniami i jak czas ci na to pozwoli weź sobie urlop...pojedź w tą straszną jewrope czerwoną. Zobacz jak ludzie żyją , nie ograniczając się do obserwowania marginesu - zobacz jak wielki, bądź jak mały jest to margines w porównaniu do Twoich ulubionych krajów i wtedy weź się za komentowanie rzeczywistości.
94 - Allah Akbar!!