wolfy napisał(a):

|
Co do Wawrzyniaka - wszystko pięknie, ale pokażcie mi lepszego kandydata na lewą stronę. Wilk - bez jaj, panowie, toż to krzyk rozpaczy. Brożek jest bez formy(nie wiem, czy zagrałby gorzej, ale też trudno powiedzieć, czy lepiej), o Dudce nic mówił nie będę.
|
Zostaje Gancarczyk, Brożek mimo wszystko jakoś na ważne mecze potrafi się spinać, więc może w reprezentacji nie byłoby tak źle, Komorowski też nie wypada całkiem źle. Ja nie twierdzę, że któryś z tych zawodników jest w stanie odmienić oblicze reprezentacji, ale po prostu za takie "cieniaczenie" Wawrzyniaka powinno w kadrze nie być.
I jeszcze raz - tragedii nie ma, bywały większe wtopy, styl dramatyczny - ale odkąd pamiętam, niemal zawsze te marcowe mecze gramy słabo. Tragedia to będzie jeśli nie walniemy Słowenii na wyjeździe, Słowacji u siebie, Irlandii Płn. u siebie, San Marino u siebie i remis z Czechami na wyjeździe - daje to 13 punktów. Piłka jest wciąż w grze i nie ma się co załamywać, bo naprawdę w jakiej nasi są formie zobaczymy dopiero w następnych meczach.
ToTylkoJa - ale Kokoszka przecież jest w kadrze?