Wyświetl pojedynczy post
misiak_abg
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2009, 11:40
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
RAMPF: Nie złożyliśmy protestu
"Theissen przyznał, że w trakcie prac rozwojowych F1.09 BMW Sauber opracował podobny koncept i jeśli okaże się on legalny, wprowadzi go do użytku. – Sprawdzamy każde rozwiązanie. Mamy świadomość, jakie korzyści daje taki dyfuzor, ale z pewnością nie skorzystamy z podobnego patentu w przyszłym tygodniu w Malezji – zaznacza szef Roberta Kubicy. – Jego wprowadzenie wymaga jednak czasu. I nie wskoczymy od razu tam, gdzie są nasi trzej rywale.

A to chyba wyjaśnia wszystko
Niom trzeba trzymać kciuki żeby ten koncept wypalił jak najszybciej, jeżeli oczywiście będzie legalny.

Co do wyścigu. Strategia świetna. Mała ilość paliwa + miękkie opony które wytrzymywały około 10 okrążeń to strzał w 10. Mimo że Kubek miał mało paliwa to jednak jego rywale nie wyrobili sobie nad nim przewagi. Po paru okrążeniach również musieli zjechać na tankowanie. SC myślę że miał niewielkie znaczenie (chodzi o pierwszy wypadek na torze). O ile dobrze pamiętam Robert już wtedy był 4 (po 1 tankowaniu). Rewelacyjne czas tuż przed 2 tankowaniem, świetna jazda no i twarde opony pozwoliły znaleźć się bardzo blisko Buttona i Vettela. No ale cóż, stało się jak się stało. Tak naprawdę to Kubek nie ma wielkiego doświadczenia w wyprzedzaniu;-) Ale lepiej żeby nie rezygnował z tych manewrów - bo dziś gdyby się udało to kto wie;-) Trzeba podejmować ryzyko szczególnie że jest to początek sezonu i wszystko można jeszcze naprawić. W pierwszej chwili myślałam że to wina naszego pupila ale widać że był przed Vettelem a ten miał sporo miejsca po swojej prawiej stronie. Winy bym nikomu nie przypisała, to była walka i tyle.

Dyfuzory narazie dominują, bardzo ładnie też Vettel. No Ferrari beznadziejnie. Trochę w czołówce brakowało mi Hamiltona ale i tak w końcu dał radę znaleźć się na 4 miejscu!! Myślę że aktualny mistrz świata będzie walczył o podium co jeszcze bardziej ubarwi nam wyścigi
Odpowiedz cytując