|
Nie tylko nie czytasz to jeszcze przeinaczasz to co piszę.
Traktat lizboński musiał być ratyfikowany przez wszystkie państwa członkowskie i w momencie gdy został odrzucony przez Irlandię nie ma prawa być ratyfikowany. Sąd najwyższy Irlandii orzekł że nie można głosować drugi raz nad tym samym ale to eurozwolennikom nie przeszkadza i kolejne referenda bedą, az do skutku, zaiste iście demokratyczne podejście
Jak w Irlandii ktoś zorganizował kampanię przeciw ratyfikacji to jest obrzydliwa propaganda, ale jak w innych krajach jak np u nas przed wstąpieniem do unii była tylko propaganda za to wszystko w porządku
Ty pewnie sobie nie zadałeś trudu chociaż przejrzenia traktatu (bo przeczytać się go nie da) ale ja tak, i zapewniam cie że reformuje on unię z konfederacji państw w państwo federalne, takie są po prostu fakty, ale ty dalej żyj sobie w swoim świecie, może to i słuszna postawa, i tak nie możemy nic zrobić więc może lepiej zacząć mysleć jak to wspaniale?
Co do umów o pracę mylisz się po raz kolejny, żadnym dziwnym trafem jedna strona nie ma kozysci bo są prawa pracownicze więc nie istnieje sytuacja o której piszesz. To obecnie pracodawca poprzez istniejące ograniczenia musi o wiele więcej wydac by kogoś zatrudnić i kto cierpi?
Żaden mikkizm nie ma tu nic do rzeczy, ani raz o nim nie wspomniałem, to widać dla ciebie każdy kto nie uważa unii za raj jest jakimś wyimaginowanym mikkistą. Poczytaj chociaż ekonomistów z austriackiej szkoły ekonomistów jak Von Hayek czy Mises to się dowiesz co to jest wolny rynek.
Dziś mamy taki: Wyobraź sobie że jesteś całkowicie wolnym człowiekiem .... ale gdy chcesz wyjść na pole ktoś skontroluje czy aby nie wychodzisz w bokserkach na mróz, albo jak chcesz coś zjeść to czy na pewno nie będziesz miał sraczki. Taki mamy właśnie wolny rynek. Spróbuj założyć firmę to się przekonasz
W dodatku nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, dlaczego w Europie jest tak niski wzrost gospodarczy, dlaczego Niemcy mają w ostatnich latach w zasadzie zerowy, Francja Kolo 2% skoro są to takie potęgi ekonomiczne? Dlaczego w takich krajach jak Malezja, Nowa Zelandia, Tajwan nie ma takiego kryzysu jak tu? Nie odpowiesz na to pytanie bo odpowiedź jest niepoprawna politycznie.
Liczyłem na bardziej inteligentna wymianę poglądów ale ty tylko potrafisz próbować ośmieszać poprzez wtykanie mi tego czego nie piszę jak np o jako pochwalaniu prze zemnie stalinizmu czy tez Mao albo udzielasz dpowiedzi wymijających
Uciesze was, nie ma sensu już pisac w tym temacie nie dlatego że się ze mną nie zgadzacie ale dlatego że nawet nie umiecie czytać ze zrozumieniem co udowodnił 1q2 chyba że pokaże mi gdzie napisałem że stalinizm był cool
dobranoc
Ostatnio edytowane przez snemies : 29.03.2009 o godz. 00:52.
|