Wyświetl pojedynczy post
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2009, 23:39
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Taka pierwsza porada- spróbuj jakiegoś wcześniejszego sejwa.

Z postu wnioskuję, że to Twoja pierwsza instalka tej gry. Zasadnicze pytanie to jaką masz wersję? Czy edycję podstawową, czy kupiłeś już tę świeższą rozszerzoną? Pierwsza kwestia jest taka, że wersja podstawowa oryginalna bez patchy była koszmarnie zabugowana i wywalała się na każdym kroku. Metoda optymalna na rozwiązanie tego problemu to ściągnięcie i zainstalowanie patcha.

Metoda teoretycznie pewniejsza ale bardziej czasochłonna to zainstalowanie rozszerzonej edycji. Właściwie jest to rodzaj gigantycznego patcha. Pozytyw jest taki, że nawet jeśli nie masz edycji rozszerzonej to możesz ją na legalu i za darmo ściągnąć z neta. Problem A) pliki są spore, potrzebujesz głównego patcha mechanicznego i nowego udźwiękowienia, w sumie coś pomiędzy 1 a 2 giga o ile dobrze pamiętam. Problem B) na kompie stacjonarnym z dosyć szybkim dyskiem twardym instalacja tej aktualizacji trwała... prawie 2 godziny. Jak masz lapka to prawdopodobnie będzie jeszcze dłużej.

Jednak jeśli nie masz edycji rozszerzonej to jej ściąganie i instalację potraktuj jako ostateczność. Patche dużo grze pomogły, a są sporo mniejsze i się tyle nie instalują, a wersja rozszerzona... no cóż. Straciłem masę czasu na jej instalację w zamian dostałem poprawiony ekwipunek i wiejskich kmiotów w oczojebnych strojach. I tyle by było poprawek. Plansze ładują się tak samo długo( a mam mocny sprzęt), gra nadal jest niestabilna, wywala się, wiele bugów nie zostało wyeliminowanych. Np. w pierwszym rozdziale, finałowa walka z Bestią, nadal po wygranej walce gra bardzo często się wywala. Ciała przeciwników nadal w irracjonalny sposób przeszkadzają w poruszaniu się.

Jeśli już masz zainstalowaną wersję rozszerzoną i dalej gra się w tym samym miejscu wywala to jedyna opcja to reinstalka. A i to nie musi wcale pomóc. Ta gra jest po prostu strasznie kapryśna i moim zdaniem zachwyty nad nią są bardzo mocno przesadzone.
Wersje to mam edycje rozszrzoną i oryginał.
tymbardziej jestem zdegustowany.

Narazie sprawdzałem tylko seava automatycznego ale spróbuje z wczesniejszego.

Do Rob_Zombie:
Nie mam Athlona a wiem że na tym gra sie w OGÓLE nie uruchamia.
dodam że gra chodzi płynnie na najwyższych detalach.

EDIT:

Udało sie!
Załadował mi tą lokacje w 3 sekundy...
zrobiłem tak, wczytałem wcześniejszy zapis, zapisałem gre przed rozmową z ta czarodziejką Tarii, przedtem jeszcze ustawiłem rozdzielczość 1600x1200(ustawiłbym wyższą ale mam ucięty ekran przy wyższych) i najwyższe detale ustawiłem, może też wpływ na to miało jak te filmiki szybko przewijałem Escejpem, niewiem ale w każdym bądź razie coś pomogło i ciesze się dalszą rozgrywką ; )
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 28.03.2009 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując