Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 20:16
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.
Ale to się tyczy obu stron sporu.
Ja od razu zaznaczam że nie uważałem ani nie uważam Franka za judasza, nigdy nie miałem zamiaru go lżyć itp ale jego odejście/ucieczka niestety przejdzie do historii naszego klubu, bo poza Cleberem, gdzie tu akurat sprawa jest o tyle inna że wszystkim(w sensie i włodarzom i piłkarzowi) to było na ręke , to takiego numeru nie odwinął nikt, tak przez ostatnie 10 lat jak i pewnie wcześniej.

Ja wszystko rozumiem ,piłkarze przychodzą, odchodzą - chcą posmakować czegoś innego/dorobić grosza - szczególnie na zakończenie kariery -tu pełna zgoda....Tyle że nikt nie robi tak że sezon trwa,w niedziele jeszcze w barwach Wisły, a w poniedziałek już w Hiszpanii a klub zostaje z nieopierzonym Brożkiem i Garbatym ściągniętym za 5 dwunasta.
Od zmian klubów są okienka i nawet Kosa,Dudka czy Uche to respektowali.

Więc jak piszecie że to wszystko w 100% jest cacy, to proszę czekam na przykłady , kto w erze TF chociażby, żeby nie cofać się dalej, tak postąpił, z kilkudziesięciu ,jak nie więcej graczy, którzy się przez nasz klub przewinęło.I proszę podać jakikolwiek inny przykład niż Clebera.

I tu jest pies pogrzebany ,szczególnie że akurat Franek był chyba ostatnim po którym można się było czegoś takiego spodziewać.

Dlatego pełna zgoda - 'judaszowanie' itp ,wd mnie nie przystoi ,bo trzeba zrozumieć drugą stronę, w tym przypadku Franka , w którym coś pewnie pękło po Atenach i jak nadarzyła się okazja to zrobił wszystko by z niej skorzystać.

Ale trzeba też zrozumieć ludzi którym to się nie podobało - i powtarzam, nie samo odejście - gdzie odejść to .......one prawo każdego piłkarza ,nie nawet styl - ale zupełnie nieodpowiedni czas, bo wd mnie piłkarz ma też obowiązki i do jego obowiązków należy nie zostawianie klubu z dnia na dzień.Tak jak i klub ma swoje obowiązki - np. płacenie kontraktu zawodnikom którzy są przez długi czas niezdolni do gry.

To tyle z mojej strony i proszę nie traktujcie tego postu jak kolejną wymianę ciosów.
Ja jestem za tym żeby sprawę zakończyć i traktować Franka z kultura, tak tu, jak i na ulicy czy stadionie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.03.2009 o godz. 20:20.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując