Mareq napisał(a):

Nie.
Cytat:
,,
Trudno znaleźć osobę o bardziej inteligenckim rodowodzie. W malutkim mieszkaniu w Krakowie matka biolog trzymała w słoikach przedmiot fascynacji naukowej – nietoperze, a ojciec, prof. Jacek Woźniakowski, historyk sztuki, żołnierz AK, związany z kołem poselskim Znak, „Tygodnikiem Powszechnym”, „Więzią”, przyjmował kolegów, o których teraz jej dzieci uczą się w szkołach. O Woźniakowskim, wyróżniającym się z szarzyzny PRL, Ewa Haczyk, rzecznik UKIE, przyjaciel rodziny, mówi, że samochód parkuje długo, bo od dziecka nie lubi kantów. A o Róży, że jest nieodrodną córką swojego ojca.
Pochodzi z ziemiańskiej rodziny. I po mieczu, i po kądzieli ma sławnych przodków. Była wśród nich Emilia Plater, dziad dziada to Henryk Rodakowski, jeden z najwybitniejszych portrecistów europejskich XIX w., wuj to Józef Czapski, malarz, pisarz, tropiciel zbrodni katyńskiej, współredaktor paryskiej „Kultury”. Jego siostra Maria Czapska spisała dzieje przodków w książce „Europa w rodzinie”. "
http://www.polityka.pl/roza-europy/L...137,185870,18/
|
Ładnie tylko co to mówi o niej?
O ile mnie pamięć nie myli to tatuś Wildsteina był żydowsko-sowieckim politrukiem (oficer polityczny u krasnoarmiejców), i jakos Bronek nie leży Gazowni czy Kwaśniewskim..
Ładny cytat zapodałeś tylko ja paniusi w żaden sposób nie moge skojarzyć z niczego, poza tym iż Jewrope chce nam zafundować, może pełne jej nazwisko wytłumaczy dlaczego Róża Gräfin von Thun und Hohenstein (swoją drogą wystapi pod prawdziwym nazwiskiem, czy na kartkach wyborczych liczą się pseudonimy?) marzy o tej zjednoczonej Jewropie.
Cytat:
|
Nie napisałem ,że nie był wogóle , tylko że nie był jedyną z przyczyn.
|
Wyniesli sie z ERMII? - wyniesli - funt nadal istnieje? - istnieje.
Soros zarobił milairdzik? - zarobił.
Dziekuje.
Cytat:
|
Żebym nie został źle zrozumiany. W żadnym wypadku nie bronię polityki banków i finansiery , tylko wskazuje , że porównanie które użył Sambo(między bankami a stocznią) jest tak populistyczne , że nadaje się conajwyżej do codziennych konferencji JarKacza a nie w dyskusji w tym temacie .
|
Zaraz.. w czym populistyczne (i co to kurde znaczy?) Bank to nie firma zajmujaca sie jakąś czescia gospodarki, bankster to coś innego niz dyrekto czy inzynier?
Może... z tym ze ładna spychologie stosujesz.
Kwestia ojro wyparowała...