Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 19:04
Cytat:
No wiec Marqu dokładnie wyłożyłeś ideologię Unii Europejskiej.
Ideologie ? Beznadziejnie dobrane określenie.

Cytat:
Przed prawem wszyscy winni byc równi - w UE niestety tak nie jest i zgodnie z tym nawet wielcy fanatycy to wyznają - choć gdy przychodzi do wyjasnień w zgrabny spoób posługują się pozytywizmem prawniczym
Zgadza się podmioty takie same w tej samej sytuacji powinny być równie traktowane , ale jak już wspminałem nie zawsze pomoc A jest równa pomocy B . Przecież to jest oczywiste . Dlatego też istnieją mechanizmy ocenne pozwalające na dopuszczenie jednej pomocy a innej już nie.

Cytat:
To jest właśnie kwintesencja UE - narzędzie w rękach Niemców i Francuzów do prowadzenia polityki.

Tak bo pomoc dla polskich , greckich czy hiszpańskich przedsiębiorstw nigdy nie uzyskała akceptacji Komisji

Cytat:
Możesz Marqu tu wojować i wykazywać niesamowite rzeczy - ale wobec wydarzeń ostatnich miesiecy jesteś bezbronny - nie masz argumentów sensownych - bo te które wykładasz - albo się wykluczaja nawzajem albo wykluczaja wszelkie twierdzenia, które tu mężnie stawaiasz od kilkuset stron.
Taki ogólnik bez konkretów to sobie każdy może napisać

Cytat:
W dramacie stoczniowców i zręcznej polityki tandemu niemiecko-francuskiego wychodzi obrzydliwa gęba tej instytucji kołchoźniczej
tak , tak , tak
Bogu dzięki Ty i ludzie pojmujący świat podobnie są w defensywie od 60 lat . W przeciwnym razie Unii nigdy by nie było.

I jak już wspomniałem nie rozgrywaj swoich politycznych gierek na stoczniowcach , bo to się żałosne robi .
Chyba , że wynika to z niewiedzy . W tym przypadku mogę to zrozumieć .
Bo tu nie ma żadnej winy tandemiu nieckiego - francuskiego , tylko nieudolność rządów polskich , również Twojego ulubionego .

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...003:01:PL:HTML

przykładowa decyzja negatywna

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...018:01:PL:HTML

przykładowa decyzja pozytywna

Miałeś mi kiedyś znaleźć przepis unijny wprowadzający absolutny nakaz używania e-faktur i bezpiecznego podpisu elektronicznego
Miałeś mi znaleźć przykład niezgodnej Twoim zdaniem z traktatem pomocy publicznej , która przez KE została uznana za dopuszczalną
A Ty tymczasem próbujesz mi mydlić oczy pozytywizmem od czasu do czasu przeplatając go z dysonansem. Bawiąc się podstawami filozofii prawa czy podstawami psychologii , do swoich argumentów mnie napewno nie przekonasz .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 26.03.2009 o godz. 19:26.