Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 15:48
Pewnie, ze wolalbym aby Franek gral w Wisle do dzis, aby kazdy dobry pilkarz zostawal w Wisle do konca kariery, bo to klub, ktoremu kibicuje, zycze jak najlepiej. To miasto, ktore kocham, a ktore Wisla reprezentuje.
Tyle tylko, ze swiat nie jest czarno-bialy, nie mozna ogladac go jednostronnie, tylko z wlasnej perspektywy, negujac drugiego czlowieka i w ogole nie probujac okazac odrobiny empatii.

Tomek Frankowski odszedl z Wisly... Mozna na to spojrzec z pozycji zaslepionego miloscia i fanatyzmem kibica, ktory patrzy jedynie na dobro swojego klubu i nie interesuje go absolutnie nic wiecej. Ale mozna rowniez nie wyrzekajac sie oddania Wisle, spojrzec na sprawe jak dojrzaly, racjonalnie myslacy, potrafiacy postawic sie na miejscu drugiej osoby, czlowiek.

No wiec mamy 31 letniego faceta, z piekna zona i dwojka dzieci. Nie wiem ile osob sie tu wypowiadajacych ma rodzine, ale prawda jest taka, ze myslisz zupelnie innymi kategoriami, zupelnie inne rzeczy staja sie dla ciebie wazne, to nad czym kiedys plakales teraz jest smieszna .......a, inaczej patrzysz na swiat, zaczynaja liczyc sie zupelnie inne wartosci. I chlopak stoi na poczatku doroslego zycia, ma szanse z ludzmi, ktorych kocha wyjechac z marnej polskiej ligii, do slonecznej Hiszpanii, zamieszkac tam na dluzszy czas. Obserwowac jak dzieci dorastaja w hiszpanskim sloncu, marzyc po cichu o starciach z Barcelona i Realem..

No jasne, jest to bolesne dla kibica Wisly, ale na Boga trzeba zrozumiec druga osobe, ktora zadnego cyrografu w Wisle nie podpisywala i nie rozumiem dlaczego mialaby traktowac ten klub jako miejsce, w ktorym spedzi reszte pilkarskiego zycia. Trzeba zrozumiec, bo kazdy z nas w mnejszym lub wiekszym stopniu to robi, ze kieruje sie jednak na pierwszym miejscu dobrem swoim i najblizszych, ktorych kocha ! Kazdy to zrozumie jak zalozy rodzine. Nie kierowal sie klubem, na ktory nigdy nie patrzyl jak kibic i nawet nie pomyslal w takich kategoriach. Przeciez to normalne i oczywiste i dziwne byloby gdyby patrzyl co powiedza kibice Wisly, a co bedzie lepsze dla moich najblizszych i mojego zycia, dziwne byloby gdyby wybral to 1 !! Jakkolwiek brutalnie to brzm. To sa w ogole dwa rozne systemy rozumienia i nigdy sie nie spotkaja - to jest wiadome. Przeraza mnie jednak zaslepienie niektorych, nie umiejacych wejsc w skore drugiej osoby.
Ja na miejscu Franka nie zalowalbym tego kroku nawet teraz. Tak plulby sobie zawsze w brode, ze moze moglem sprobowac za granica, w koncu mialem wysokie i umiejetnosci i moze tam tez by zaskoczylo... Wyjechal, sprobowal, ma czyste sumienie. 3m sie Tomasz i powodzenia w calym ZYCIU dla ciebie i twojej rodziny !!!
Ostatnio edytowane przez nesta : 26.03.2009 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując