Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 00:54
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Róża Thun ma być nr 1 w ,,Krakowie" . Kandydatura jak najbardziej pro-europejska .
A ta pani to Polka?

Cytat:
Przyczyną tego , że euroland nie chce poluzować ustanowionych w traktacie wymagań(poza tym , że chcą zniszczyć naszą gospodarkę ) jest ... ?
Nie rozumiesz mnie.

Po pierwsze nie ma powodu czego luzować, bo wyniki mamy lepsze wyniki niż inni będący w tej strefie. Po drugie walutę mozna mieć każdą jako środek płatniczy, wsytarczy iz uzna ja ludność i sie będzie nią posługiwała.

Tu biega o cos innego - o zysk z łupienia niewolników (inflacje), i bez oficjalnego przyjecia jego nie ma.. ot po prostu.

Biedactwa... nie mogli przegiąc na całej lini..

Cytat:
Napisałem , że spekulanci mogą sobie równie dobrze radzić bez tego iż dany kraj jest w ERM II .
Zresztą atak na funta nie był skutyczny , tylko i wyłącznie dlatego , że GB była w ERM . Były też inne okoliczności i akurat wszystko się zbiegło w czasie .
Kiedy, nie był?

Cytat:
Soros nagle stał się znany 22 września 1992 roku, gdy uważając, że funt szterling jest przewartościowany, dokonał spekulacji przeciw tej walucie angażując 10 mld USD i grając na zniżkę kursu[1]. W wyniku tego, Bank Anglii był zmuszony wycofać walutę z Mechanizmu Kursów Walutowych (ERM II), a Soros zarobił około jednego miliarda dolarów. Został nazwany człowiekiem, który złamał Bank Anglii. W roku 1997 w podobnej sytuacji w trakcie azjatyckiego kryzysu finansowego malezyjski premier oskarżył Sorosa o spowodowanie załamania waluty tego kraju.
http://pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros

I wiesz doskonale ze ujecie waluty w widełki to powoduje, ze spekulanci wiedza kiedy musi nastapic interwencja.

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1940840,12,item.html

worldnetdaily na topie
Ciekawe czy kolejny prezio którego zastrzelą, choc na razie postepuje jak powinien według banksterów wiec nie wiem dlaczego to przeszło...

ps.
Jak to sie wszystko zmienia - kiedys skakali sami, a teraz trza im o tym przypominać...

Cytat:
A widziałem taką piękną demonstrację na Wall Street z pięknym transparentem, na którym było napisane: Jump fuckers.
Czyli?
– „Skaczcie, sukinsyny”.
http://przekroj.pl/ludzie_rozmowy_artykul,3400.html

sambo napisał(a):Wyświetl post
Banki mareczku są takimi samymi przedsiębiorstwami jak fabryka majtek - a że elektora peło tego nie wie to sie nie dziwię. Ignoracja Twoich ziomków jest widoczna na codzień.

No Sambo nie do końca..

..zwykła fabryka nie może pozyczać i czerpać dochodu z czegoś czego nie posiada..

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.