Mareq napisał(a):

|
Róża Thun ma być nr 1 w ,,Krakowie" . Kandydatura jak najbardziej pro-europejska .
|
A ta pani to Polka?
Cytat:
|
Przyczyną tego , że euroland nie chce poluzować ustanowionych w traktacie wymagań(poza tym , że chcą zniszczyć naszą gospodarkę ) jest ... ?
|
Nie rozumiesz mnie.
Po pierwsze nie ma powodu czego luzować, bo wyniki mamy lepsze wyniki niż inni będący w tej strefie. Po drugie walutę mozna mieć każdą jako środek płatniczy, wsytarczy iz uzna ja ludność i sie będzie nią posługiwała.
Tu biega o cos innego - o zysk z łupienia niewolników (inflacje), i bez oficjalnego przyjecia jego nie ma.. ot po prostu.
Biedactwa... nie mogli przegiąc na całej lini..
Cytat:
Napisałem , że spekulanci mogą sobie równie dobrze radzić bez tego iż dany kraj jest w ERM II .
Zresztą atak na funta nie był skutyczny , tylko i wyłącznie dlatego , że GB była w ERM . Były też inne okoliczności i akurat wszystko się zbiegło w czasie .
|
Kiedy, nie był?
Cytat:
|
Soros nagle stał się znany 22 września 1992 roku, gdy uważając, że funt szterling jest przewartościowany, dokonał spekulacji przeciw tej walucie angażując 10 mld USD i grając na zniżkę kursu[1]. W wyniku tego, Bank Anglii był zmuszony wycofać walutę z Mechanizmu Kursów Walutowych (ERM II), a Soros zarobił około jednego miliarda dolarów. Został nazwany człowiekiem, który złamał Bank Anglii. W roku 1997 w podobnej sytuacji w trakcie azjatyckiego kryzysu finansowego malezyjski premier oskarżył Sorosa o spowodowanie załamania waluty tego kraju.
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros
I wiesz doskonale ze ujecie waluty w widełki to powoduje, ze spekulanci wiedza kiedy musi nastapic interwencja.
Ciekawe czy kolejny prezio którego zastrzelą, choc na razie postepuje jak powinien według banksterów wiec nie wiem dlaczego to przeszło...
ps.
Jak to sie wszystko zmienia - kiedys skakali sami, a teraz trza im o tym przypominać...
Cytat:
A widziałem taką piękną demonstrację na Wall Street z pięknym transparentem, na którym było napisane: Jump fuckers.
Czyli?
– „Skaczcie, sukinsyny”.
|
http://przekroj.pl/ludzie_rozmowy_artykul,3400.html
sambo napisał(a):

|
Banki mareczku są takimi samymi przedsiębiorstwami jak fabryka majtek - a że elektora peło tego nie wie to sie nie dziwię. Ignoracja Twoich ziomków jest widoczna na codzień.
|
No Sambo nie do końca..
..zwykła fabryka nie może pozyczać i czerpać dochodu z czegoś czego nie posiada..