Mareq napisał(a):

Zawsze znajdziesz jakieś dziwaczne porównania , ale erystyka faktom nie zaprzeczy.
Udowodnij mi na konkretnym przykładzie(przedsiębiorstwo francuskie , niemieckie) , że dana pomoc była nielegalna w świetle prawa unijnego a że pomoc dla stoczni była legalna.
A porównania banków ze stocznią , to sobie możesz stosować w przekonywaniu potencjalnego elektoratu PiSowskiego przed wyborami do PE . nie ze mną .
|
wot oświecony Mareczek z elektoratem pisowskim mi wyjeżdża i to w kwestii, której OBRONIC NIE MOŻESZ.
A, że obronic nie mozesz to mi każesz coś udowadniać.
- otóż drogi Mareczku - w UE jest tak, że przepisy są łamane wtedy, kiedy Komisja Europejska tak zdecyduje. No i przekładając to na realne przykłady - 3 miliardy pomocy publicznej dla francuskiego Renault i Peugeot-Citroën (PSA).
No i co? i g... - wszystko jest w porządeczku i nie słychać aby sie zmieniło.
Banki mareczku są takimi samymi przedsiębiorstwami jak fabryka majtek - a że elektora peło tego nie wie to sie nie dziwię. Ignoracja Twoich ziomków jest widoczna na codzień.
Pomoc publiczna bankom w Niemczech jest tak oczywista jak to, że jutro bedzie dzień. Już w latach 90 był podobny cyrk.
Mówię - tresuj psa Mareczku, może zobaczysz, że polityka to nie lekcje integracji europejskiej, co z reszta widać na filmiku zapodanym przez WIlka
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43