Wilku napisał(a):

...Farfał to kupa gnoja - ale teraz sie ustawi do końca zycia - akcja bedzie prosta - wywala go - kilku zwolnionych przyjmą - ale TVP w naszych rękach (tj. PO), a teraz niech robi czystki w cudzym imieniu (własciwie podziwiam Donia bo tak sie polite powinno robic)...
|
Tak się wtrącę słówkiem tylko a'propo Farfała. To jego były pryncypał i guru, obecnie mecenas Giertych, wcale się tej kupy g. nie wypiera i jak zauważyłem podczas jednej z jego wypowiedzi w tv... (tfu wsi24

), po przeprowadzonym "zamachu" na stanowisko prezia TVP, nie zaprzeczył na pytanie dziennikarza o rzekomego esemesa jakiego miał dostać od Sikorskiego z tekstem "dorżneliśmy watahę".
Za takie "dorżnięcie", gdzie wypadają najlepsze programy i wyrzucani są najlepsi dziennikarze, a twarzą TVP ponownie staje się aparatczyk A. Kwiatkowski (inna sprawa, że do pracy w TVP wrócił już za Urbańskiego), mam nadzieję, że wkrótce mu (Farfałowi) ktoś "jaja urwie".
A co do Wildsteina, to pamiętasz Wilku naszą dysputę o zmianie przez "stryjka siekierkę na kijka", mam wrażenie, że historia mi jednak rację przyznała