Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2009, 20:20
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
No to nie popisałeś się wiedzą na temat 'motorów' no bo niestety każdy silnik, praktycznie każdego producenta inaczej reaguje na gaz. Do oplowskich 8V spokojnie można wsadzać gaz i długo służą, do 16V już mowy nie ma. I tak jest praktycznie zawsze, po prostu nie wolno słuchać gaziarzy, bo oni uważają że do każdego auta gaz jest dobry. Tylko pytać użytkowników jak się sprawdza.

Jakie silniki w tej renówce i fordzie? Może coś pomożemy.

Kocur, ja bym Ci radził poważnie się zastanowić do kogo pojedziesz z konserwacją. Znam przypadki, gdzie przyjeżdżało do nas auto po takiej konserwacji i np. nie dało się wymienić filtra paliwa bo ktoś tak się "przyłożył" do swojej roboty. Żeby problemów potem nie było. Pozdro.
jak zapewne zauważyłeś (nie śmiem wątpić w twoją spostrzegawczość oraz umiejętność czytania) napisałem,że nie jestem fachowcem i powołałem się na opinię specjalistycznego tygodnika.oczywiście jest ona uogólniona.poza tym wiekszość osób jakie znam odradza gaz do fordów.nie słyszałem natomiast negatywnej opinii dla gazu do daewoo.sam jeżdżę tylko dieslami,a jeżdżę dużo (rocznie do 80 tyśw sumie na liczniku mam już ponad 1,5 mln kilometrów).i jeżeli miałbym komuś doradzać motor,to tylko diesla.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując