Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2009, 17:58
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Wilku z całym szacunkiem ale o systemie finansowym raczej nie masz za dużego pojęcia.

W dużym skrócie i uproszczeniu powiem Ci tak:
Sytuacja na świecie jaka jest każdy widzi, w naszym rejonie też nie jest najweselej, Ukraina, Węgry nie przędą zbyt dobrze.

Dla gości siedzących w wielkich biurowcach na Manhattanie to jest jedna cholera Polska, Czechy, Ukraina, Węgry.. widzą wskaźniki i wrzucają wszystkich do jednego worka. Stąd odpływ kapitału z całego regionu. Stąd coraz gorsze przewidywania więc i deprecjacja waluty.
Do tego nie do końca jasne operacje zagranicznych instytucji finansowych (był ten atak spekulacyjny czy nie było go?) i buba gotowa.
Hmm..

Krissu jak rozumiem wartość waluty (papierka) nie ma sie nijak do rzeczywistosći?

Bo jak rozumiem waluta=gospodarka?
A skoro tak gdy USA jest na minusie, my nadal na plusie to cena $$ powinna chyba spadać?

No wiem teoretyzuje.. bo ile to ma wspólnego z rzeczywistoscią? - gdyby jeden zł = jakaś cześc wagowa np. złota.. to wtedy miałoby to sens, a tak..

Jeszcze jedno inflacja to kwestia czego - zarobków czy dodruku papierka?

Cytat:
Oczywiście kurs waluty można obronić. Jak się ma rezerwy walutowe, a my wcale takich dużych nie mamy. Czas na zbieranie rezerw walutowych jest wtedy kiedy gospodarka gna naprzód. Psim obowiązkiem PiSu było je zwiększyć. Nie zrobili tego.
A po co?

Po to aby dać zarobić Sorosowi gdybyśmy bronili złotego?

Cytat:
Więc nie oskarżaj z łaski swojej PO o cale zło tego świata, 10 plag egipskich, koklusz i stonkę.
Ależ ja nie oskarżam - zadałem pytania i czekam na odpowiedzi - jak to jest że pod liberalną PO jest gorzej niż pod socjalistycznym PiSem.. jakas obnizka podatków albo cuś.. czekam i czekam..

kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post

Ta cała akcja z Farfałem też mi śmierdzi. PO pewnie mu obiecała nietykalność w zamian za zdjęcie niewygodnych programów typu Misja Specjalna itp. Mi się wydawało, że dla narodowaca takie programy powinny być powodem do dumy, a tu nagle to zdejmują.
Farfał to kupa gnoja - ale teraz sie ustawi do końca zycia - akcja bedzie prosta - wywala go - kilku zwolnionych przyjmą - ale TVP w naszych rękach (tj. PO), a teraz niech robi czystki w cudzym imieniu (własciwie podziwiam Donia bo tak sie polite powinno robic)..

Mimo wszystko troche mnie dziwi ze na zachodzie nie ma tekstów "Faszysta (Farfał) wywala Żyda (Wildstein) z TV (a tak zapomniało mnie sie.. Żyd bedący po ich stronie tj naszej to nie Żyd (copywrite GW) w oryginale "oni sa najgorsi" (tj Polacy pochodzenia żydowskiego będący prawicowcami (czy scislej mający cos z Polska wspólnego..))
Ostatnio edytowane przez Wilku : 20.03.2009 o godz. 18:12.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.