zgadzam sie, kowalewski byl dobry w spartaku dziek ustawianiu obroncow... jest typowym sredniakiem... nie ma zabojczego refleksu ani nie gra za ciekawie na przedpolu...
ja sadze jednak ze pawelek to dobry bramkarz mimo wszystko... z tego co widze ,to mozliwe ze pomoglo by mu rozmawianie z psychologiem przed meczem jakims wazniejszym? mysle ze mogloby pomoc...
ogolnie bramkarski rynek jest dla mnie obcy... chociaz jest w polskiej lidze pare perelek
np.
przyrowski- wiem nie do wyciagniecia
ale taki stachowiak z odry... super chlopak jak ogladalem mecze z nim to az zdziwilem sie (ostatnio mial kontuzje wiec nie gral)
dalej ten drozdowicz z gkp ... wg mnie powinna wisla zrobic cos a'la boguski. kupuje go zostawia w gkp na wypozyczeniu ,przychodzi za rok nadal sie niadaje to na wypozyczenie do jakiegos ciekawego trenera...
ogolnie w skladzie wisly jest tyle dobrych pilkarzy ... nie wiem czemu niedzielan ,lobo forme stracili...
co do niedzielana rozumiem nie gral wcale prawie ze. powinien mu dac skorza szanse...
ale lobo potwierdza fakt ze to zawodnik jednego sezonu : | mielismy pecha...
ie ma tego co skrzydlowemu brakuje -dynamiki.nadrabia niekonwencjonalnoscia lub pewnoscia siebie... z miernym skutkiem...
maly ..to melodia przyszlosci ... zle decyzje ,slaba celnosc podan -ogolnie nic ciekawego;p
dlatego zaproponowalem wrobla... :d
a nastepna rzecza..jakbym byl bednarzem wyslalbym do 1 ligi naszej scautow i szukal dynamicznych szyblkich pomocnikow na skrzydla ... i kogos z celnymi podaniami ze srodka obrony ktory ma jakies warunki fizyczne i szybkosc... moze byc ciezko... ale powinni dac rade scauci...
powstawalyby takie perelki jak blaszczykowski co chwila...
nastepna rzecz ...mysle czy jak gargula bedzie o bedize dobrze z rogrywaniem akcji w wisle...
nie wiem czy wy widzieliscie jak wisle brakuje CANTORO! ogladam wszystkie mecze wiselki... i w porownaniu z poprzednim sezonem gdzie pieknie grralismy pilke pozycyjna gdzie cantoro potrafil celnie podac na skrzydlo za plecy obroncy ...wspaniale sie spisywalo w polskiej lidze...
ogolnie ...narazie jest niedobrze... watpie by wiselka z taka gra wywalczyla majstra... musi znalezc sie ktos kto podejdzie pod boguskiego (potencjalnie gargula)
a najlepiej teraz z cracovia sprobowac innego ustawienia... z jirsakiem boguskim i cantoro tryzmujacymi sie w srodku boiska przy pilce + maly na prawej stronie, niedzielan na lewo i cwielag w srodku...
ustawienie 1-4-3-3
ciekawe to moglo by byc ale i tak darmowo pisze
omg ale sie rozpisalem... ale to i tak sie nawiazuje

jakbym byl bednarzem powiedzialbym to skorzy <haha>