Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2009, 09:42
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Tzn nie bardzo wiem w czym sama artroskopia mogłaby przeszkodzić? Przecież nie trzeba przy tym robić żadnego zabiegu. Czy samo wprowadzenie do torebki stawowewej endoskopu jest tak obciążające?

Mądrze napisał ktoś w komentarzach na głównej. Jak jedno więzadło jest naderwane to przy następnym obciążeniu zamiast rekonstrukcji 1 więzadła będzie trzeba robić rekonstrukcję obu.
Chyba że uszkodzenie kolana(chrząstek) jest tak poważne że szanse powrotu do wielkiej piłki Brożka są takie same po operacji i po leczeniu zachowawczym.

Nie wiem jaką zdolność regeneracyjną mają więzadła. Mam jednak nadzieję że wybiorą najbezpieczniejszą drogę zgodnie z zasadą że lepiej coś zrobić teraz dobrze niż później źle.
Ciężko to komentować bo z nas same fachury w tych kwestiach ale tez mi się wydaje na chłopski rozum ,że lepiej by zapodać kamerkę do kolana i sprawdzić jak się sprawy mają ,niż kombinować z jakimiś prześwietleniami itp, które przecież wszystkiego nie pokażą.
Tak na marginesie, to ten 'doktur' z Freiburga, to on ciacha kolana jakimś poważnym grajkom też?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując