Wyświetl pojedynczy post
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2009, 22:41
Artrem napisał(a):Wyświetl post
Chyba jesteś z PZPN-u. Błaszczykowskiemu w rozwijaniu umiejętności nie przeszkodziły przerwy w rozgrywkach, brak infrastruktury, brak psychologa, brak trenerów, zły klimat, brak pieniędzy itd. A innym przeszkadzają? Jak to możliwe? Powtarzam jeszcze raz. Najważniejsza jest mentalność. Błaszczykowski nie poddał się marazmowi, który panuje w polskiej piłce. Poprzez własną pracę doszedł do klasy światowej. I on powinien być stawiany za wzór dla innych. Jedź do Brazylii czy Argentyny i zobacz jak tamtejsze dzieciaki szlifują technikę, a potem sprawdź jak robi się to w Polsce.
------------------------------------------------
Daj spokój z Głowackim. Od momentu przyjścia z Lecha nie zrobił on żadnych postępów. W wiślackiej obronie od dawna jest bajzel i Głowacki jako środkowy obrońca z długim stażem jest za to w głównej mierze odpowiedzialny. Nigdy nie osiągnął on klasy Zielińskiego z Legii czy Łapińskiego z Widzewa.

W tenisie Polacy też dostają baty od Jugoli, nawet w hokeju Słowenia ograła niedawno naszych.
Stec ma akurat rację w kwestii wyszkolenia polskich kopaczy i tu należy go wesprzeć.

Chcesz postawić na masową produkcję średnich piłkarzy. Pamiętaj. W cieplarnianych warunkach to można wychować mięczaka, a nie gracza z charakterem. Błaszczykowski osiągnął klasę światową właśnie dzięki garażowi, a nie dzięki treningowi na równiutkiej murawie.
Ty jednak jesteś głupi! I mówię to z pełną odpowiedzialnością swoich słów!!!!
Tak, chcę postawić na masową produkcję średniaków. Matematyka (logika jest nie do odparcia) wskazuje poprzez rachunek prawdopodobieństwa, że im więcej średnich piłkarzy, tym większa szansa na wynalezienie talentu!!!
Co do produkcji talentów, to spójrz na Holandię. Grają najładniej w Europie. I myślisz, że baza Ajaxu to ugory po hodowli tulipanów? Się mi nie wydaje.
Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Budewain Zenden czy Marc Overemaars też zapewne ćwiczyli na równych boiskach i przez to byli tylko przeciętnymi piłkarzami.
Kolo. Ja sypię Ci przykładami, a Ty walisz tylko i wyłącznie wyjątkami potwierdzającymi regułę.
Proponuję lekturę książek albo trzy zdrowaśki w piecu.
Odpowiedz cytując