Aalcman napisał(a):

Janusz Chomątek wielkim piłkarzem był, bo żonglować potrafił. Gratuluję poczucia humoru
|
Chomontek nie miał charakteru i nic nie osiągnął. Polacy to w ogóle mięczaki - godni gry w pucharze Intertoto. Na palcach jednej ręki można policzyć ludzi z charakterem - Boruc, Błaszczykowski, Jeleń, Krzynówek.
Cytat z gazeta.pl:
- Do pana obowiązków, panie trenerze, nie należy firmowanie - przepraszam za słowo, ale ono precyzyjnie oddaje istotę rzeczy - bredni o idyllicznym stanie polskiego szkolenia - pisze dziennikarz Sport.pl i "Gazety Wyborczej" Rafał Stec.
Z gryzącą zazdrością spoglądałem w środę na ekstazę Serba Nemanji Vidicia, który strzelał gola dla Manchesteru United w megahicie Ligi Mistrzów. Zazdrośnie spoglądałem nawet na rozpacz Dejana Stankovicia, również Serba, który zdawał sobie sprawę, że jego Inter Mediolan znów nie osiągnie międzynarodowego sukcesu. Do mnie docierało wtedy co innego - że za pewien czas, gdy obaj wymienieni zakończą kariery, zastąpią ich być może kolejni Serbowie - 21-letni Zoran Tosić i 16-letni Adem Ljajić kupieni przez Manchester w grudniu.
W jeden wieczór przyjąłem stężoną dawkę niezbitych dowodów, jak wspaniałych piłkarzy wychowuje Serbia. Nie trzeba przywoływać reszty nazwisk związanych z uznanymi klubami - a znalazłoby się mnóstwo! - by wiedzieć, że jej przedstawiciele nie przyplątali się przypadkowo, lecz należą do elity na stałe. Dobiegający schyłku kariery Stanković, szalejący w kwiecie wieku Vidić, przyszłościowe żółtodzioby Tosić i Ljajić. Słynne firmy biorą przedstawicieli wszystkich pokoleń, Serbowie wylansowali markę futbolistów świetnych z inklinacjami do wybitności.
-------------------------------------------------------------------------------
Jugole to inna bajka. To twardziele, z którymi trzeba się liczyć. W siatkę lepsi, w piłkę lepsi, w kosza lepsi, w ręczną lepsi. Polacy to nieudacznicy.