rocco_1906 napisał(a):

|
ze względu na nieprawdziwe oszczerstwa/o pod moim adresem w robienie analiz więcej bawić się nie będe
|
Niczym się nie przejmuj i dalej rób analizy. Taki jest urok internetu, że często przywłaszczana jest czyjaś praca. Z drugiej strony jak prowadziłem kilka lat temu tematy z typami i analizami to często na innych forach spotykałem się z moimi analizami podpisanymi innym nickiem bądź linkiem do nich. Czy się oburzałem? Nie, bo ktoś mógł na tym skorzystać. A dla mnie zawsze najważniejsze było to aby wczyscy solidarnie rolowali buki. A poza tym jeśli Twoje typy i analizy będą się sprawdzały to wyrobisz sobie renomę i będziesz mógł dodatkowo zarabiać na swojej stronce z typami (tj. kiedyś typy Kubara).
Wracam w następny weekend do gry po kilku latach nieobecności, więc wybrałem na dziś 10 typów aby sprawdzić jaką mam skuteczność i czy decyzja o powrocie jest słuszna
Typy (kursy z Bwin):
1. Everton - Stoke
1 kurs 1.45
2. AEK Ateny - OFI
1 kurs 1.25
3. Valarenga Oslo - Stjernen
1 kurs 1.35 (hokej)
4. Heerenven - Sparta
1 kurs 1.35
5. Bordeaux - Nice
1 kurs 1.6
6. Bochum - Bayern
2 kurs 1.65
7. Southampton - QPR (over 2.5 z Gamebookers)
2 kurs 2.2
8. Emmen - Veendam
1 kurs 1.95
9. Watford - Sheffield Wed
1 kurs 2.1
10. Warta - Podbeskidzie
2 kurs 2.1
Podbeskidzie jest dla mnie czarnym koniem I ligi i ma duże szanse na awans do Ekstraklasy. W przerwie zimowej 5 zespół I ligi pozyskał kilku ciekawych zawodników (Malinowski z Górnika Zabrze, Sikora z KSZO oraz Matawu, który był wcześniej testowany przez Legię). Sparingi wyglądały również dobrze, choć mecze rozgrywano z przeciętnymi zespołami. Bilans wyjazdów to 4-2-4, bilans bramek na wyjeździe wynosi 13:11, a bilans ostatnich 10 meczy to 5-1-4.
Warta znajduje się obecnie na 12 miejscu w tabeli i ma 1 punkt przewagi na strefą barażową i 2 punkty nad strefą spadkową. Oznacza to z pewnością gorącą wiosnę w tym klubie. Jeśli chodzi o transfery to należy odnotować przejście obrońcy Bartosza Hinca z Odry Wodzisław, który powinien wzmocnić blok defensywny. Średnio udane sparingi ze słabszymi zespołami nie wpłynęły zapewne na morale drużyny.
Bilanse Warty: dom 4-1-4, bramki w domu 16:16, 10 ostatnich meczy 2-3-6
Ostatnie mecze obu drużyn:
Polish 2nd league 2008/2009
Podbeskidzie-Warta 1:0 1.60 4.00 7.00 06.08.2008
Polish 2nd league 2007/2008
Podbeskidzie-Warta 2:1 1.50 3.90 7.00 03.05.2008
Warta-Podbeskidzie 0:2 2.75 3.20 2.50 23.09.2007
Trenerzy: Bogusław Baniak vs. Marcin Brosz (remis ze wskazaniem na Brosza, gdyż mimo to że jest mniej doświadczony to uważam że jest to utalentowany trener, który ma szeroką kadrę i nie odczuwa presji związanej z degradacją do niższej ligi).
Atmosfera: rozpoczyna się dopiero pierwsza kolejka rundy wiosennej, więc jest jeszcze za wcześnie aby mówić na ten temat, pewne jest to że Warta będzie walczyła o utrzymanie, a Podbesidzie o awans do Ekstraklasy.
Kontuzje: nie sprawdzałem
Inne: spada kurs na Podbeskidzie w krajowych naziemnych bukach
Obstawiam łatwe zwycięstwo Podbeskidzia, a dokładny wynik 0:2.
Czego nie grać?
1. Ekstraklasy w tym tygodniu - jak dla mnie samobójstwo
2. Juventus - Bologna (masa kontuzji w Turynie, odpadnięcie z LM i ostro rosnące kursy na Juve)