Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2009, 20:46
Do wszystkim osób z nie wiadomo jakich względów nie widzących nic złego w graniu w Tarnowie czy jakiejś jeszcze innej miejscowości powiem tylko tyle: nasz klub nazywa się Wisła KRAKÓW - myślę że to powinno każdemu rozumnemu i nie obojętnemu na los Białej Gwiazdy człowiekowi wyjaśnić wszystko.

Moje zdanie jest takie, że w tej konkretnej - zarazem kluczowej dla nas sprawie miasto i władze klubu nie kwapią się zbytnio do wystąpienia w interesach Wisły. Naszym zadaniem jako kibiców nie jest bynajmniej jakieś narzekanie - jak niektórzy pewnie mogliby mi zarzucić. Musimy jednak patrzeć na ręce miejskim urzędnikom i władzom klubu. Jeśli robią coś dobrze to OK, ale jeśli działają na szkodę Wisły to trzeba ich za to ganić i nie ma w tym niczego złego... Prawda jest taka, że klubowi zależy tylko i wyłącznie na zyskach finansowych i patrzą na to tylko i wyłącznie w wymiarze ekonomicznym.

Dobrze wiemy, że przy odrobinie dobrej woli ze strony przede wszystkim właściciela obiektu czyli miasta, ale też skutecznych zabiegów władz klubu nie musielibyśmy się z R 22 wcale wynosić, albo przynajmniej czas przeprowadzki można by ograniczyć do minimum. Jednak z tego co się dowiadujemy na Reymonta w przyszłym sezonie niestety najprawdopodobniej przez zaniechanie odpowiedzialnych za to osób grać nie będziemy. Dlatego teraz "najmniejszym złem" byłoby realnie po prostu pozostanie w Krakowie - czyli gra na Hutniku. Powiem tylko tyle raz jeszcze - jeśli Suche Stawy nie zostaną dostosowane do wymogów licencyjnych ekstraklasy to miasto i władze Wisły się skompromitują.
Odpowiedz cytując