Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2009, 13:27
Jeżeli film ma być dobry reżyser jest bardzo ważny. Carpenterowi, Spielbergowi, czy Scott'owi słabe filmy się nie przydarzają. Reżyseria to podstawa każdego filmu. Nie mówię, że akurat ten film jest zły bo go nie oglądałem. Wypowiedziałem się jedynie na temat reżysera. Filmy Bolla ce..... mała dbałośc o szczeguły i naciagan fabuła. Wszytsko po najmniejszej lini oporu. Wrucę do tych szczurów jeszcze. Jak już wspomniałem nie przecze, że ten film jest niezły. Może mu się udało nakręcić coś lepeszego niż tytuły o których wspomniałęm w poprzednim poście. Prawde mówiąc kliknąłem jedynie w linka którego podałeś. Juz sama okładka mnie odstraszyła. Film ma z założenia opowiadać o wojnie w Wietnamnie a na okładce super nowoczesny śmigłoweic Black Haawk Taki szczegół ale to sa właśnie te detale o których wspomniałem. Pisałeś, że fabuła odbiega od utartych schematów i bardzo dobrze. Jestem za tym aby jaknajwięcej takich filmów powstawało. Problem własnie w tym reżyserze. Dla porównania twórczości Pana Uwe, polecałbym zobaczenie nieszablonowych hiszpańskich filmów takich jak np. Labirynt Fauna, Sierociniec czy Eskalofrio. Sa to filmy które uciekają od amerykańskich schematów. Wiadomo że nie wszytskim sie podobają, ale warto zobaczyć choćby dla fabuły, montażu i ogólnie technicznego
wykonania filmów.

Nie zabardzo miałem chęć oglądać ten film, ale chyba jednak go zobacze. Będe miał szersze obraz o fabule grze aktorów etc. Pozdrawiam

Odpowiedz cytując