Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2009, 09:42
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Znowu poważnie jest rozważany przez władze Wisły pomysł rozgrywania spotkań w sezonie 2009/2010 na stadionie Unii w Tarnowie:

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14926

Miejmy jednak nadzieję, że jeśli Wisła będzie w przyszłym sezonie zmuszona wynieść się z własnego stadionu, to zostanie przynajmniej w Krakowie i zagra na obiekcie Hutnika - tak jak planowano. Tymczasowe przenosiny na Suche Stawy również nie są dobrym pomysłem, ale jeśli już grać poza R 22 to tylko i wyłącznie w Krakowie! Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miasto i władze naszego klubu dopuściły by do tego żeby Wisła przez rok tułała się poza Krakowem... Według mnie byłaby to zwykła kompromitacja jednych i drugich, a pan Smalcerz chyba zbyt pochopnie wnioskuje o przychylności kibiców Białej Gwiazdy do gry w Tarnowie opierając się jedynie na dość błahej ankiecie z oficjalnej strony internetowej klubu...

Wierzę, że przede wszystkim miasto stanie na wysokości zadania i jeśli już "wyeksmitują" nas na cały długi sezon z Reymonta, stadion Hutnika zostanie dostosowany do wymogów licencyjnych ekstraklasy i zostaniemy tym samym przynajmniej w Krakowie. Oprócz tego liczę także na większe zaangażowanie włodarzy naszego klubu w całą sprawę. Bo z całym szacunkiem, ale wynajęcie stadionu w miejscowości położonej kilkadziesiąt kilometrów od Krakowa (słyszeliśmy nawet o propozycjach grania kilkaset kilometrów od naszego miasta) to absurd...

Nasz klub to WISŁA KRAKÓW, to klub z prawie milionowego miasta, w którym znajduje się kilka stadionów, w tym obok obiektów Wisły i Cracovii przynajmniej jeden dość dobry, który po odpowiednim przystosowaniu za pieniądze podobne do tych które trzeba by wydać na modernizację stadionu w Tarnowie - mam rzecz jasna na myśli Suche Stawy - nadawałby się do rozgrywania z powodzeniem meczów ekstraklasy. Dlatego wręcz wstydem byłoby tułać się w takiej sytuacji poza Krakowem. No ale cóż, wszystko zależeć będzie od tego jak w tą sprawę zaangażują się miejscy urzędnicy i klub... Ja liczę na to że nie postradali zmysłów i kibice znaczą dla nich choć cokolwiek... I że przede wszystkim coś dla nich znaczy Wisła - wizytówka naszego miasta.
Po pierwsze, to nie jęcz. Twój klub to Wisła Kraków i dla tego klubu możesz się chyba poświęcić, i jeździć te całe 80 km do Tarnowa, gdzie przystanek pociągu masz tuż pod stadionem.
Po drugie, to stadion braci, a dzięki temu i nowa okazja do promocji Wisły poza Krakowem (co jest bardzo ważne, gdy już będzie nowy stadion i może właśnie na kibiców z Tarnowa trzeba będzie liczyć by go zapełniać).
Po trzecie, w ankiecie gdzie chciałbyś grać poza Krakowem na stronie głównej Wisły, opowiedziała się większość kibiców za Unią (ankieta jaka jest, taka jest - ale jednak pewne tendencje pokazała).
Po czwarte, koszty podobno mają zamknąć się w kwocie 2,5 miliona złotych (podgrzewana murawa i zwiększenie mocy oświetlenia, więc to chyba nie kokosy).
Po wtóre, widzisz jakie cyrki są z Hutnikiem, z władzami, kibicami, z księżulkami i nikomu się nie spieszy, żeby te sprawy załatwiać, w dodatku nie widzę tego stadionu, gdzie gra - Wisła, Cracovia i Hutnik, bo murawę trzeba będzie chyba wymieniać co dwa miesiące.
Po szóste wreszcie, wystarczy spojrzeć na pojemności Hutnika i Unii (a i na to, jak nasz klub funkcjonuje), by się przekonać, że kilka tysięcy kibiców więcej na stadionie to kasa, którą trzeba wykorzystać. Jak dla mnie czy to będzie Hutnik czy Unia, wszystko jedno - oba miejsca dobre, oba mają wady i zalety. Jeśli klub zdecyduje, że Tarnów, to trzeba to respektować i dziękować, że nie będziesz musiał zapieprzać na Słowację.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 13.03.2009 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując