<Crasch> napisał(a):

Ostatnio oglądałem film : "Tunel Rats" po polsku "Szczury tunelowe" opowiada o Amerykanach podczas wojny w Wietnamie którzy przeszukują tunele wykopane przez wietnamców w celu znalezienia ważnych dokumentów i ogólnie osłabienia wroga.
Film jest naprawde ciekawy i o fabule nie ma potrzeby więcej opowiadać bo jest ona zaskakująca i inna od Amerykańskich schematów, choćby jedna wzmianka cod w niej dobre oglądanie może stracić ten smak. Który naprawde zadko w ostatnim czasie odczuwam.
polecam
|
Jak słyszę Uwe Boll to wymiękam

To facet który zasłynął z robienia filmów na podstawie gier. Kilka jego filmów obejrzałem (m. in. Dangeon Siege:In the name of king, Street Warrior, czy Bloodrayne) i muszę powiedzieć, że tragedia. Zmarnowane setki tysięcy dolców.
Jakie byście polecili filmy SF i fantazy? Nie chodzi o tak znane filmy jak np Matrix, "Łowca androidów", czy SW. Chodzi mi o filmy z interesująca fabułą i dobrze wykonane technicznie. Chodzi mi o filmy mniej znane. Ostatnio trafiłem na "13 piętro" i "Serenity". Co możecie powiedzieć o tych filmach?
Jeszcze pytania o seriale.
1. Battlestar Galactica warto oglądać?
2. Fani Star Treka co widzicie w tym serialu? Czemu jest tak popularny? Obejrzałem kilka odcinków Star Trek: Enterprise i Star Trek: Next Generation. Ten pierwszy jest w miarę nowy, nawet nieźle wykonany ale np. do Gwiezdnych Wrót to mu wiele brakuje. Drugi jest starszy (jakoś lata 80'). Pierwszy raz widziałem sitcom SF. Serial nudny jak Moda na Sukces, słabi aktorzy i akcja wartka jak woda w kałuży.