s1mone napisał(a):

Cholera, przecież tacy gracze jaki Łobo, Małecki, Zieńczuk, czy nawet Ćwielong to nie są słabiaki tylko piłkarze z nazwiskiem jakby nie było. I dziwi mnie to, że ta pomoc tak kuleje, bo jak pamięcią sięgam, zawsze była u nas mocna. Ciężko powiedzieć czy za innego trenera mogłoby się coś zmienić. Ale fakt, że wolałem oglądać Wisłę grającą krótkimi podaniami i na jeden kontakt, jak za Kaspra czy Smudy niż tą Macieja Skorży. Jakoś tak czuć było moc i czasem człowiek oczy ze zdumienia przecierał a ręcę same składały się do oklasków. Ciężko powiedzieć czy to kwestia personaliów i piłkarzy czy właśnie założeń taktycznych. Wcześniej tak bardzo tego nie zauważałem ale po oglądnięciu Lecha w PUEFA zrozumiałem czego mi w grze Wisły ostatnio tak bardzo brakuje.... To ja już wolałem jak Wisła przegrywała, ale nie trzeba się było wstydzić, że zagrała kaszanę.
Mimo wszystko, jeśli nie ściągniemy Smudy ani Kaspra, ani nie sięgniemy nikogo z zagranicy to Skorża jest nie do zastąpienia. Bo niby kim?
|
Ja odniosę się do twojej wypowiedzi otóż uważam że piłkarze którzy wymieniłeś to strasznie słabi jak na wiślackie skrzydła , jak dla mnie SKRZYDŁA W WIŚLE NIE ISTNIEJĄ OD PARU LAT , tylko na moment są jakieś przebłyski jednego czy drugiego... co by nie powiedzieć to jak grali Kosa i Uche to były najlepsze dwa skrzydła w historii Polskiej piłki klubowej napewno od 20 lat !!!!. Natomiast co ci panowie sobą reprezentują dla mnie przeciętność
Łobodziński przed przyjściem wierzyłem w niego , liczyłem że u nas dojrzeje a tu okazuje się że chyba już osiągnął apogeum swojej gry ... i lepiej nie będzie w Wiśle 0 może 1 dobrych meczów za 1 rok
Zieńczuk - miał potencjał na bycie zmiennikiem Krzynówka w kadrze a skończył jak każdy widzi za duże wahania formy , tylko jedna świetny sezon gdzie mu wszystko wychodziło ale jaka metamorfoza teraz in minus
Ćwielong- ok jakiś potencjał ma , ale póki co to jest cienizna zresztą nie wiem czy z niego skrzydłowy czy bardziej napastnik.
Małecki- coś tam walczy na boisku , ale jakoś mnie nie przekonuje nie wiem ale przy tym wzroście jaki on ma żeby grać świetnie na skrzydle trzeba mieć extra technikę i szybkość a on jakość tym nie grzeszy...
Podsumowując to jaki ma potencjał Skorża to i tak najgorzej nie jest.... , co do stylu gry lepszy nie będzie i z tymi kopaczami nawet Kasperczak by tu nie pomógł .. Skorża i tak robi co może , ale moim zdaniem na więcej potencjalnie nie stać tych piłkarzy więc pięknej gry nie będzie , a przecież on nie będzie stylu przekładał na wynik bo inaczej go zwolnią..... Zastanawia mnie tak naprawdę co jeszcze Skora może wycisnąć z tej drużyny , właściwie odpowiedzią będą mecze wyjazdowe ... ktoś pamięta kiedy Wisła wygrała wyjazd..... Uważam że tu jest sedno sprawy... przecież to na wyjazdach mamy potworny kłopot z zdobywaniem goli i punktów. To jest klucz do wszystkiego , u siebie to jeszcze jakoś idzie jest publika jest magia stadionu która paraliżuje niektórych kopaczy....ale u siebie nikt przed Wisłą nie pęka wszyscy walczą na całego .