Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2009, 18:27
LeBlanc

Zadałeś najsensowniejsze pytanie z możliwych. Udzielenie na nie odpowiedzi, jest równoznaczne z udzieleniem odpowiedzi na moje odwieczne pytanie -

dlaczego Cupiał i klub nie chcą od dawna zdecydować się na stworzenie prawdziwego działu sportowego. Działu, który w realiach decyduje o "być albo nie być" dla Wisły i kazdego profesjonalnego klubu na świecie ?

Do tej pory ta niechęć zbudowania takiego działu, zastępowana była bezsensowną i bezproduktywną wymianą dyrektorów sportowych i trenerów lub całych zarządów klubu. Mam nadzieję, że tym razem Cupiał wyciągnie wreszcie prawidłowe wnioski z tej historii i miast brnąć w dawne błędy, zdecyduje się na profesjonalizacje tego najważniejszego dla klubu działu. Taka profesjonalizacja będzie tańsza w ostatecznym rozliczeniu każdorocznego budżetu klubu, choćby poprzez uniknięcie tylko jednej znaczącej pomyłki transferowej klubu i właśnie tylko dlatego powinna być przeprowadzona natychmiast, nie mówiąc tu o korzyściach typu, planowe i realne wzmocnienia drużyny w każdym sezonie. Mam nadzieję, że Cupiał przyspieszy decyzję powołania takiego działu, gdyż czekanie z tym na cokolwiek nie ma jakiegokolwiek logicznego uzasadnienia. Miejmy nadzieję, ze to jest przyczyna jego ciszy, przed taką właśnie burzą. Bo sam Bednarz był skazany na niepowodzenie transferowe, jak każdy dotychczasowy dyrektor sportowy Wisły, zarządzający działem sportowym we własnej osobie wyłącznie.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując