Wyświetl pojedynczy post
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2009, 23:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, to jest zdecydowanie za wcześnie by wyciągać takie wnioski ,choć bardzo bym chciał, by okazało się że masz racje.
Zgadzam się że jest jeszcze za wcześnie na ocenę transferów ale... ostatnie 2 mecze pokazały że z Marcelo będzie kawał dobrego stopera. Faktem jest że w meczu z Polonią interweniował dość pechowo. Ogólne wrażenie w mojej ocenie jest jednak bardzo pozytywne. W tamtej rundzie gdy grał w systemie rotacyjnym widać było dużo niepewności w jego grze. Teraz, gdy przepracował cały okres przygotowawczy z drużyną, i ma podstawowe miejsce w pierwszej 11, jego gra wygląda bardzo dobrze. Przydałoby się jeszcze byśmy poprawili stałe fragmenty gry bo z tak dobrze grającymi głową zawodnikami jak Marcelo i Diaz aż się prosi o strzelanie goli. Przykładowo w meczu z Lechem była cała masa rzutów rożnych i.....nic. Wystarczy sięgnąć pamięcią do meczów Euro 2004 by się przekonać jak wiele ugrać można w ten sposób. Przykład Grecji mówi chyba wszystko.

Drugim zawodnikiem który w moim odczuciu będzie bardzo przydatny (mam nadzieję że jeszcze w tej rundzie) jest Beto. Myślę że ostatni mecz pokazał sceptykom że Beto nie jest kawałem drewna w typie Branko Radovanovicia. Facet świetnie się zastawia, dużo widzi i odgrywa piłki do wchodzących z pomocy partnerów a przy okazji potrafi na zwodzie wziąć na plecy dwóch przeciwników i zrobić przewagę w przodzie. Myślę że od czasów Marcina Kuźby nie mieliśmy tak wartościowego silnego napastnika i sądzę że przy dobrym ustawieniu całej drużyny Beto może być olbrzymim wzmocnieniem w ataku. Fakt nie jest może demonem szybkości ale....zawodnicy o takich parametrach fizycznych zazwyczaj nie są sprinterami.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując