1q2 napisał(a):

|
Po pierwsze, to jest zdecydowanie za wcześnie by wyciągać takie wnioski ,choć bardzo bym chciał, by okazało się że masz racje.
|
Zgadzam się że jest jeszcze za wcześnie na ocenę transferów ale... ostatnie 2 mecze pokazały że z Marcelo będzie kawał dobrego stopera. Faktem jest że w meczu z Polonią interweniował dość pechowo. Ogólne wrażenie w mojej ocenie jest jednak bardzo pozytywne. W tamtej rundzie gdy grał w systemie rotacyjnym widać było dużo niepewności w jego grze. Teraz, gdy przepracował cały okres przygotowawczy z drużyną, i ma podstawowe miejsce w pierwszej 11, jego gra wygląda bardzo dobrze. Przydałoby się jeszcze byśmy poprawili stałe fragmenty gry bo z tak dobrze grającymi głową zawodnikami jak Marcelo i Diaz aż się prosi o strzelanie goli. Przykładowo w meczu z Lechem była cała masa rzutów rożnych i.....nic. Wystarczy sięgnąć pamięcią do meczów Euro 2004 by się przekonać jak wiele ugrać można w ten sposób. Przykład Grecji mówi chyba wszystko.
Drugim zawodnikiem który w moim odczuciu będzie bardzo przydatny (mam nadzieję że jeszcze w tej rundzie) jest Beto. Myślę że ostatni mecz pokazał sceptykom że Beto nie jest kawałem drewna w typie Branko Radovanovicia. Facet świetnie się zastawia, dużo widzi i odgrywa piłki do wchodzących z pomocy partnerów a przy okazji potrafi na zwodzie wziąć na plecy dwóch przeciwników i zrobić przewagę w przodzie. Myślę że od czasów Marcina Kuźby nie mieliśmy tak wartościowego silnego napastnika i sądzę że przy dobrym ustawieniu całej drużyny Beto może być olbrzymim wzmocnieniem w ataku. Fakt nie jest może demonem szybkości ale....zawodnicy o takich parametrach fizycznych zazwyczaj nie są sprinterami.
Pozdrawiam