Zgadzam się z większościa poprzednich ocen pilkarzy, dodam tez cos od siebie.
Malecki - niestety kompletnie bez formy, ani raz nie ogral laty, jedyne czym dysponuje to szybkosc, ktora nawet nie jest na tyle wystarczajaca by obiec defensora rywali, w nastepnym meczu musi byc na lawie
Boguski - kolejne slabe ogniwo Wiselki, niestety przyzwyczail mnie juz do tego ze przyjmuje pilke na 5 metrow, obecnie bez formy, chcialbym zobaczyc Brozia z Beto w nastepnym meczu
Beto - poczatek slabiutki, pierwsze 3 jego akcje to straty. jednak pozniej na prawde dobrze, jak juz mial przy sobie pilke, nikt mu jej nie umial zabrac. na minus to ze jak jest akcja ze skrzydla do on nie wchodzi w pole karne tylko stoi na 20 metrze od bramki (akcja Brozka z lewej strony), chlop ma 190 cm a nie umie grac glowa, jest wolniejszy od kmiecika, ale ma sile, on nie strezli duzo goli w tym sezonie (moze nie strzeli ani jednej bramki) ale wypracuje kilka goli kolegom, ciekawy pilkarz, niech schudnie jeszcze 2 kg to bedzie ok
Cwielong - kolejny raz pozytywnie zaskoczony, kapitalna zmiana, on powinien zaczac na prawej stronie w belchatowie
Sobol i Diaz - Dobrze w defensywie, gorzej w ofensywie, Sobol powoli wraca do wielkiej formy
Baszczu i Brozek - Szkoda ze konczy sie kontrakt Baszcza a nie Singlara

, pilkarz lepszy technicznie, szybszy od Slowaka, lepszy w ofensywie; a Brozek, daleko mu do formu z meczów z Barca, Beitarem, ale coraz lepiej, nie popełnia głupich blędów, czesciej w ofensywie, ciezko powiedziec czy zawinil przy golu
Głowa i Marcelo - Bardzo dobrze poza utrata bramki, nie bedziemy plakac za Cleberem, chyba tylko wtedy gdy beda pauzy na kartki i kontuzje (odpukac!), Marcelo juz sie w pelni zaaklimatyzowal, w powietrzu nie do przejscia, jedyne co mnie wnerwilo to faul po ktorym lato prawie strzelil bramke
Pawełek - dobry mecz, pewny chwyt, troszeczke za dlugo zbieral sie do wybicia pilki, nawet jakby zostal w swoim rogu w 93 minucie nie obronil by tego strzalu
Brozio Pawel - daleko mu do optymalnej formy, ale strzelil 2 bramki, szczerze mowiac malo podobala mi sie jego gra, widac braki w dynamice, niech usunie z swoich zagran ta nonszalancję to bedzie dobrze
Zieniu - Znowu mocny punkt naszej drużyny, strzelac juz nie strzela, ale wrzucic dobrze potrafi