Wyświetl pojedynczy post
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2009, 09:47
W sytuacji kiedy czeka nas rok poza R22 to jednak wydaje mi się że powinna zostać przyjęta taktyka sprowadzania tylko młodych piłkarzy.
Wydaje mi się że ten rok właśnie powinien na przebudowę iść. 1 krok został uczyniony czyli sprzedaż Clebcia a latem trzeba sprowadzić kogoś do pary z Mat. Kowalskim.
Prawa obrona tu mam wątpliwości, ale wydaje mi się że z Baszczynskim trzeba się jednak rozstać a to dlatego ze Singlar dużo słabszy ale jednak jest duże ryzyko że Baszczu będzie grał słabo w przyszłym sezonie bo jednak wiek może swoje zrobić. Tutaj trzeba koniecznie sprowadzić jakiegoś prawego utalentowanego obrońcę w wieku 20 lat. Tak czy inaczej jeżeli zdecydujemy się na kontrakt dla Baszcza to odejść powinien Singlar bo pozostawienie obu to jak dla mnie krok w tył(brak postępu).
Lewa pomoc uważam że tutaj optimum byłoby chyba jednak przedłużenie kontraktu z Zieniem ale tylko o rok. Jeżeli się na to nie godzi trzeba szukać.
Def. pomoc- zrozumiałe jest dla mnie że pozbędziemy się latem Cantoro(tzn. mam nadzieję że Maciej go wogóle nie będzie wystawiał w tej rundzie nawet na minutę co da mu dużo do myślenia) i oczywiście w to miejsce sprowadzimy młodego def. pomocnika. Może Gol bo jest za darmo? A może ktoś z Bałkanów- Brezoviec na razie furory chyba nie robi więc może będzie jednak do wyciągnięcia za jakieś małe pieniądze?
Prawa pomoc- sprzedać Łobodzińskiego jak ktoś da jakąś kasę. Dopóki się to nie uda tutaj oczywiście wzmocnien nie mamy co szukać.
Atak- jeżeli Beto się dobrze będzie spisywał to sądzę że atak Beto Boguski może być wystarczający na ten 1 sezon. Do tego w miejsce Niedzielana Żurawski i szukać młodego piłkarza a nie łatać na skróty bo to nie opłacalne.

No i jak dawno tak teraz wiąże bardzo duże nadzieje z 2 naszych młodziutkich piłkarzy z ME.
Odpowiedz cytując