Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2009, 14:10
emjot,

Napisz mi prosze jak wyglądałaby gra z odpowiednim zaangażowaniem wymienionych przez ciebie zawodników. Mielieby robić nieustanny presing, biegać od lini do lini, robić nonstop wślizgi mimo, że załóżmy nasza taktyka takiej gry nie przewiduje? Nie bardzo wiem jakby to miało wyglądać. Czy twoim zdaniem przy większym zaangażowaniu lub zacięciu w grze nasi ofensywni gracze będą dokładniej podawać, lepiej kiwać, posiadać lepszy przegląd pola i strzelać więcej bramek?

O ile gracz defensywny może łatwo pokazać swoje zaangażowanie agresywną grą, pressingiem, odwagą itd., o tyle gracz ofensywny powinien przedewszystkim grać z głową i pomysłem. Tego nie nadrobi się żadnym zaangażowaniem. Moim zdaniem nasza słaba gra wynika z bardzo przeciętnych umiejętności naszych kopaczy i brakiem jakiejkolwiek koncepcji gry ofensywnej, którą ci gracze mogliby z powodzeniem wykonywać. Dlatego według mnie wygląda to, a tak nie inaczej. I jest to raczej jak zostało już wspomniane nieporadność czy zagubienie na boisku niż brak zaangażowania.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)