flamengista napisał(a):

Ja nie widzę sensu nawet debatowania nad zwolnieniem Skorży, póki ktoś na forum nie zaproponuje sensownej alternatywy, dającej przynajmniej pewną szansę na poprawę jakości gry.
I druga sprawa - czy może ktoś wie, jaki kontrakt ma Skorża? Bo przy podpisywaniu Pana Macieja mówiło się, że należy "wzmocnić pozycję trenera", "zabezpieczyć się przed ciągłą karuzelą trenerską" etc. Skorża miał zarabiać sporo jak na polskie warunki (z tego co pamiętam, mowa była o kwocie blisko 200 tys. € rocznie). W dodatku jego kontrakt miał być 3-letni.
W związku w powyższym nie wiem, czy Cupiał zdecyduje się na zwolnienie Skorży i wypłacenie mu 200 tys. € za rok kontraktu, który mu jeszcze pozostał (pomijając ten sezon). Doświadczenia z Kasperczakiem czegoś go chyba nauczyły.
Skoro zaciskamy pasa, to taniej będzie pozostawić Skorżę na stanowisku.
|
Właśnie pytanie czy 3 lata czy 2+1 bo nie pamiętam. W przypadku wywalenia wypłata sześciomiesięcznego uposażenia. Jak 2+1 to myślę, że w lecie Skorży już tu nie zobaczymy - Legia (jak nie zdobędzie MP), Polonia (tak samo) czy Śląsk przyjmą Go z otwartymi rękami. Lech też nie wiem czy nie będzie chętny... A wszystkie te kluby idą w górę w przeciwiństwie do Wisły.
A u nas... stawiam, że może spełnić się wielkie marzenie Marka Motyki...